Dosadnjakovići

Prirodna sredstva: 8 trikova s kojima ćete se riješiti mrava u domu

Lifestyle / Flash | 14. 07. 2017. u 08:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljeto je godišnje doba kada nam borba s mravima uzrokuje najveće glavobolje. Saznajte kako se malih dosadnjakovića možete riješiti uz pomoć prirodnih sredstava.

1. Bijeli ocat
Jedno od najpoznatijih prirodnih sredstava za istjerivanje mrava je bijeli ocat. U bocu s raspršivačem ulijte jednaku količinu octa i vode pa poprskajte mjesta na kojima ste primijetili mrave. Radne površine pobrišite krpom namočenom u istu mješavinu octa i vode.

2. Kuhinjska sol
Par žlica kuhinjske soli pomiješajte s kipućom vodom. Ohlađenu tekućinu ulijte u bocu s raspršivačem. Zatim poprskajte sva mjesta na kojima se mravi okupljaju i kroz koja ulaze u dom. Slana površina zaustavit će ih na njihovom putu.
3. Kreda
Komadiće krede usitnite i posipajte po pukotinama uz rubove zida – omiljenim skrovištima tih dosadnih malih životinjica.

4. Cimet u prahu
Staze po kojima se mravi kreću pospite obilno cimetom. Kroz par sati kolone bi trebale napustiti to mjesto jer mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.

5. Borna kiselina
Pomiješajte 3 žlice borne kiseline i 3 žlice šećera u 2 dcl tople vode. Namočite komadiće vate u ovu tekućinu i stavite ih na mjesta gdje se skupljaju mravi. Šećer će ih privući, a borna kiselina uništiti.

6. Citrusi
Ne trebaju vam opasni industrijski insekticidi da biste se obranili od mrava. Pomoći će vam citrusi koje mravi ne vole. Njihova okupljališta poprskajte limunovim sokom.

7. Papar
Mravi u vašem domu uglavnom traže šećer, a vi ih iznenadite paprom. Posipajte paprom njihove staze jer ćete im tako poslati poruku da u blizini nema šećera.

8. Začini u kuhinjskim ormarićima
Zalijepite lovorov list na posudice sa šećerom. Miris lovora odbit će mrave od njih. Isti efekt ima i kadulja. Malu vrećicu s kaduljom stavite u kuhinjske ormariće, a opojni miris koji će se proširiti mravima će biti neugodan pa se neće zadržavati u ormarićima, piše Zadovoljna.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close