S Harrisonom Fordom

Poznati prvi detalji nastavka kultnog Blade Runnera

Lifestyle / Flash | 27. 01. 2016. u 08:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je krajem travnja prošle godine objavljeno da će legendarni znanstveno-fantastični film ''Blade Runner'' dobiti svoj nastavak, magazin Screen objavio je prve detalje filma koji će bez sumnje biti veliki hit.

Naime, Sony Studios je preuzeo produkciju filma uz Warner Bros i Alcon Entertainment, kao i distribuciju za Sjevernu Ameriku, a od ranije je poznato da će film režirati izuzetno talentirani i zapaženi Denis Villneuve.

Poznato je i to da će radnja filma biti smještena 30 godina nakon originalnog dijela kojeg je režirao Ridley Scott, prenosi N1.

Glavnu ulogu, odnosno lik Ricka Deckarda će ponovo glumiti Harrison Ford, ali sada je poznato da će rame uz rame sa njim glumiti i Ryan Gosling, jedan od najtraženijih glumaca današnjice.

Hampton Fancher, koscenarista originalnog Blade Runnera i Mihchael Green napisali su scenarij za novi film, a navodno će "nadzor" kompletnog snimanja vršiti Ridley Scott, uz Thunderbird Films.

Cynthia Sykes će biti glavna producentica uz Andrewa Kosovea, Brodericka Johnsona i Buda Yorkina.

Podsjećamo, Villneuve je ranije kazao: ''Sa velikom poniznosti i srećom idem u ovaj projekt. Znam da mogu odraditi dobar posao'', dodavši da je svjestan revolucije žanra koju je ovaj film svojevremeno napravio.

Denis Villneuve se režijom bavi od 1994. godine, ali u prvi plan je došao tek 2013. godine sa velikim hitom ''Prisoners''.

Jake Gylenhaal i Hugh Jackman su mu glumili glavne uloge, a nakon što je sa Gyllenhaalom ostvario suradnju i na filmu Enemy iste godine, za očekivati je bilo da ga uzme i za novu instalaciju Blade Runnera.

To se ipak nije dogodilo, nego je uloga pripala Goslingu koji se može pohvaliti činjenicom da u karijeri još nije snimio loš film.

U svakom slučaju, veliki izazov je pred njima, a "Untitled Blade Runner Project" se trenutno nalazi u fazi predprodukcije te nije poznato kada će i službeno izaći.

Priče iza kulisa tvrde da ga na velikom ekranu nećemo vidjeti prije 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close