20. ožujka

Humanitarna utrka "Hope" u Mostaru za sve one koje vode životne bitke

Kroz ovu utrku/šetnju građana organizatori žele slaviti ženu, podizati svijest o njezinom zdravlju, ali i položaju žene u našem društvu općenito.
Lifestyle / Flash | 24. 02. 2021. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna utrka u dužini od 4 kilometra održatiće se 20. ožujka 2021. s početkom u 08:30h ispred tržnog centra Mepas Mall.

Kroz ovu utrku/šetnju građana organizatori žele slaviti ženu, podizati svijest o njezinom zdravlju, ali i položaju žene u našem društvu općenito.

Priključite se, trčite i šetajte za sve naše žene pod sloganom ''Hope'' ili ''Nada'', poručuju. One koje već svoje bitke vode, kao i one kojim te bitke tek predstoje. Podižimo svijest o važnosti preventivnih pregleda i ranih otkrivanja malignih oboljenja.

Podržimo udrugu Novi pogled čiji je primarni cilj psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama i njihovim obiteljima u tijeku i poslije liječenja te podignimo svijesti u zdravoj populaciji o značaju brige o zdravlju i važnosti preventivnih pregleda.

Za sve sudionike koji uplate do 1. ožujka osigurane su posebno dizajnirane majice.

Više informacija o šetnji/utrci.

Prijaviti se možete OVDJE!

Obilježavanje je Dana ružičastih majica započelo u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci.

Dan ružičastih majica ove školske godine obilježavamo 24. veljače. Vršnjačko je nasilje isticanje moći agresijom. Definira se kao negativna verbalna ili tjelesna akcija koja ima neprijateljske namjere, uznemiruje žrtvu, ponavlja se tijekom vremena, a zasniva se na nesrazmjeru moći.

Vršnjačkim se nasiljem smatra ako učeniku drugi učenik ili grupa učenika govori ili čini loše ili neugodne stvari.

Zlostavljanjem se može smatrati i ako se učenika opetovano zadirkuje na način koji mu je neugodan ili ako ga se namjerno izostavlja iz aktivnosti. Ponavljanjem zlostavljanja nasilnici povećavaju svoju moć, a žrtve svoju gube.

Detalji utrke

Preuzimanje startnih brojeva

Preuzimanje startnih brojeva bit će organizirano u tržnom centru Mepas Mall u petak 19.03.2021. od 10:00h – 21:00h.

Natjecatelji utrke trebaju osobno preuzeti startne brojeve i čipove ili to mogu učiniti za njih druge osobe uz predočenje osobnog dokumenta.

Kotizacija za utrku – 20 BAM (10€)

Službena majica

Startni broj

Okrepa

Vremenski limit

Svi natjecatelji trebaju proći stazu u roku od 1:00h od početka utrke, nakon čega će biti diskvalificirani.

Nagrade i rezultati

Prvoplasirani u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će priznanja i robne nagrade od sponzora.

Rezultati svih natjecatelja i elektronske diploma biti će dostupni na službenoj web stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close