World Happiness Report

Popis sretnih zemalja - Gdje smo mi?

Amerika je pala na 16. mjesto, sa prošlogodišnjeg 14, Velika Britanija je na 17, u odnosu na prošlogodišnje 18, a Francuska bez promjena na 20. mjestu.
Lifestyle / Flash | 18. 03. 2022. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finska je peti put zauzela mjesto najsretnije zemlje za život, dok je BiH 67. među 146 rangiranih, navodi se u Izvještaju o svjetskoj sreći (World Happiness Report), publikaciji Mreže rješenja UN za održivi razvoj.

Među deset najsretnijih zemalja ove godine su Danska, Island, Švicarska, Nizozemska, Luksemburg, Švedska, Norveška, Izrael, Novi Zeland.

Izvještaj o sreći u svijetu procjenjuje 146 zemalja i uzimaju se u obzir indikatori kao što su očekivani životni vijek, socijalna podrška, korupcija i drugi.

Od zemalja regije najsretnije mjesto za život je Slovenija, koja se nalazi na 22. mjestu, zatim Srbija na 43., Hrvatska 47., Crna Gora 75., Sjeverna Makedonija 89., prenosi Srna.

  / Gdje je BiH?

U odnosu na prošlu godinu, od zemalja regije jedino su BiH i Crna Gora pale za nekoliko mjesta. Slovenija prema prošlogodišnjem izvještaju bila na 29. mjestu, Srbija 48, Hrvatska 60, BiH na 64, Crna Gora na 70, Sjeverna Makedonija na 94. mjestu.

Amerika je pala na 16. mjesto, sa prošlogodišnjeg 14, Velika Britanija je na 17, u odnosu na prošlogodišnje 18, a Francuska bez promjena na 20. mjestu.

Najnesretnije zemlje, prema mišljenju UN, su Afganistan, koji je na posljednjem mjestu, te Libanon.

Kopirati
Drag cursor here to close