Odlazi fakir i artisti na žici

Pokopan Đorđe Balašević

Ispraćen je uz tamburaše koji su pjevali njegove pjesme, među njima i pjesmu s imenom njegove žene Olivera.
Lifestyle / Flash | 21. 02. 2021. u 13:58 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đorđe Balašević pokopan je danas nešto prije 13 sati u Novom Sadu u krugu najbliže obitelji i nekoliko prijatelja. Privatno osiguranje zatvorilo je sve prilaze groblju.

Ispraćen je uz tamburaše koji su pjevali njegove pjesme, među njima i pjesmu s imenom njegove žene Olivera.

Kako javlja Telegraf.rs, na novosadsko groblje su oko 12:30 stigli Balaševićev sin Aleksa i zet Aleksandar Jovanović, Jovanin suprug.

Nakon toga stigle su i kćeri Jovana i Jelena te supruga Olivera i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević te gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. Ukupno je pogrebu prisustvovalo 30 ljudi.

Balašević je iz kapele ispraćen pjesmom Aco, braco, a zatim su tamburaš nastavili s Malom garavom, dok su na samom grobnom mjestu odsvirali njegovu omiljenu pesmu Olivera, posvećenu njegovoj supruzi Oliveri Balašević.

Novi Sad proglasio je nedjelju Danom žalosti u povodu smrti Đorđa Balaševića koji je preminuo u petak, 19. veljače, u Kliničkom centru Vojvodine od posljedica upale pluća izazvane koronavirusom.

"Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak momenat za obitelj Balašević, ali i za cijeli grad, državu i regiju", objavio je Vučević na Twitteru i poručio da "Novi Sad neće biti više isti poslije njegove smrti".

Novosadski Radio 021 tijekom cijelog dana u znak sjećanja na legendarnog Novosađanina emitira isključivo Balaševićevu glazbu s ploča i koncertne snimke te neke od njegovih govora i poruka s brojnih koncerata.

U gradovima diljem bivše Jugoslavije tisuće ljudi od petka odaju počast preminulom kantautoru, pjesniku i svestranom umjetniku, okupljajući se uz njegove hitove, paleći svijeće i polažući cvijeće uz nekoliko mandarina i malog bijelog zeca u znak sjećanja na stihove iz njegove pjesme Neki novi klinci.

Balašević je u karijeri dugoj gotovo pet desetljeća održao na stotine koncerata u gradovima diljem bivše Jugoslavije, snimio je 12 albuma i ostavio iza sebe desetke hitova od kojih su mnogi postali evegreen i himne mnogim generacijama u zemljama regije.

Kopirati
Drag cursor here to close