Travnik

Počeli Dani dijaspore

Ovom manifestacijom se nastoji očuvati i ojačati veza s nekadašnjim stanovnicima općine Travnik, koji su svoje rodno mjesto zamijenili prebivalištem u inozemstvu.
Lifestyle / Flash | 01. 08. 2023. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Travniku se od 31. srpnja do 5. kolovoza 2023. godine održava  kulturno-zabavna i privredna manifestacija "Dani dijaspore".

U prelijepom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad održan je prvi događaj, upriličena je promocija knjige "Otac", mlade spisateljice i novinarke Glorije Lujanović. Knjigu su predstavili pisac Josip Mlakić i muzejski kustos Enes Škrgo, a Lujanović je čitanjem ulomaka iz knjige zaintrigirala maštu brojnih posjetitelja.

Foto: PR / Počeli Dani dijaspore u Travniku

Ovom manifestacijom se nastoji očuvati i ojačati veza s nekadašnjim stanovnicima općine Travnik, koji su svoje rodno mjesto zamijenili prebivalištem u inozemstvu. Manifestacija je koncipirana tako da se sadržaji odvijaju na više lokacija u Travniku i predstavljaju odličnu priliku za druženje, brojne privredne susrete i uspostavljanje suradnje.

Foto: PR / Počeli Dani dijaspore u Travniku

U okviru bogatog programa održat će se i stručno predavanje na temu "Društvo i mentalno zdravlje" dr. Esada Boškaila, kao i edukativna radionica Vere Klopčić pod nazivom "Romi u Bosni", potom će se održati promocija knjige autora Fadila Mešana "Stotinu godina travničkog fudbala 1920 – 2020 u riječi i slici", kao i književno-glazbena večer "Patuljci s Plave vode" uz Rusmira Agačevića – Rusa, Mirka i Nebojšu Adžaipa i Roberta Augustinovića.

4. kolovoza 2023. će se održati privredni susreti dok će 5. kolovoza 2023. godine na stadionu "Pirota" Zdravko Čolić održati veliki solistički koncert.

Kopirati
Drag cursor here to close