Orlova stina

Planinari probili put do pećine Mijata Tomića na Vran planini

Petnaest planinara članova PD Orlova stina, prosijekli su i uredili stazu u duljini od 12 km na Vran planini.
Lifestyle / Flash | 02. 10. 2017. u 10:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Planinarskoga društva Orlova stina iz Tomislavgrada u nedjelju su prosijecali i uređivali stazu do Hajdučkoga groba na Vran planini. 

Predsjednik PD Orlova stina Ante Vukadin, kao organizator ovoga projekta, rekao je kako su članovi društva i volonteri, odnosno njih petnaest, prosijekli i uredili stazu u duljini od 12 km. Staza je pravljena od restorana Hajdučke vrleti na Blidinju, gdje se nalazi pećina Mijata Tomića, preko Velikom Vranu, prema  Hajdučkom grobu, te od šumskog dijela Omrčenice preko Maloga Vrana do istog cilja.

''Cilj akcije je prosijecanje i markiranje još jedne staze na Vran planini s kojom ćemo omogućiti pristup turistima, planinarima i svim zainteresiranim do čuvene opjevane pećine u povijesti prepoznatljivoga hajduka Mijata Tomića koji potječe s ovih područja'', kazao je Vukadin.

Inače, Planinarsko društvo Orlova stina iz Tomislavgrada  poznato je po organiziranosti i učinkovitosti u izvršenju postavljenih zadaća na način da su samo u prošloj godini ostvarili sve predviđeno, uglavnom bazirano na dovršetak planinarskoga doma kao i probijanje te markiranje staza u domeni svoje odgovornosti.

Kopirati
Drag cursor here to close