#beactivetogether

Planinari i biciklisti osvojili vrh Veleža

Oko stotinu studionika uspješno su savladali veoma zahtjevni uspon od oko 1.800 m do vrha Brasina.
Lifestyle / Flash | 30. 09. 2019. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod sloganom #BEACTIVETOGETHER u nedjelju je u Mostaru održan planinarski i biciklistički pohod na planinu Velež sa oko 200 sudionika čime je i u našoj zemlji obilježen europski tjedan sporta koji se svake godine od 23. do 30. rujna obilježava u cijeloj Europi i predstavlja jednu od najvećih sportskih inicijativa u svijetu.

Uz druženje i lijepo vrijeme, oko stotinu studionika uspješno su savladali veoma zahtjevni uspon od oko 1.800 m do vrha Brasina sa kojeg se pruža prelijep pogled na širu okolinu.

Foto: PR / #beactivetogether

Ovaj događaj su, uz koordinaciju Federalnog ministarstva kulture i sporta, organizirali biciklistička i planinarska udruženja iz Mostara: PSD i HPD ''Prenj'', Biciklistički klub Mostar i Brdsko-biciklističko udruženje MTBA, a projekt su podržali udruženje SANUS MOTUS iz Mostara i odsjek za sport Nastavničkog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' iz Mostara.

Osim Federalnog ministarstva koordinacijsko tijelo na razini BiH za ''Europski tjedan sporta'' čine još predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH te Ministarstva obitelji, omladine i sporta Republike Srpske i Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine. Sve navedene institucije su bile dužne da predlože aktivnosti sa kojima će se predstaviti na ''Europskom tjednu sporta''.

Foto: PR / #beactivetogether

Predvođen Europskom komisijom i organiziran od strane nacionalnih koordinatora i sportskih partnera širom Europe, Tjedan promovira aktivan stil života kroz razne proslave i događaje. Prošle godine je Bosna i Hercegovina po prvi put imenovana kao članica zemalja zapadnog Balkana.

Tjedan je za svakoga, bez obzira na dob, pozadinu ili razinu kondicije, a pomaže pojedincima, javnim vlastima, sportskom pokretu, organizacijama civilnog društva i privatnom sektoru da surađuju u oblasti sporta.

Foto: PR / #beactivetogether
Kopirati
Drag cursor here to close