Općina Konjic

Park šuma Vrtaljica, uređena trim stazu iznad grada

Park šuma Vrtaljica s prvim sunčanim danima prepun posjettelja svih generacija - Uživanje u prirodi u neposrednoj blizini gradskog središta
Lifestyle / Flash | 14. 03. 2022. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Park šuma Vrtaljica, spomenik je prirode gdje je nedavno Općina Konjic poštujući mjere zaštite okoliša i okolinske standarde uredila trim stazu do platoa, kako bi se nesmetano mogla koristiti za šetnju i rekreaciju stanovnika općine Konjic, bez korištenja bilo kakvih motornih sredstava, koji bi uništavali ovaj park prirode.

Na više lokacije postavljene su klupe, s ciljem poticanja stanovnika za boravak u prirodi, što ako je suditi  prema posjetama Konjičana svih generacija, tijekom prvih sunčanih dana, već postignuto.

Općina Konjic ovim aktivnostima Vrtaljicu u potpunosti vraća u parkovsku površinu grada, svjesni da će očuvanje ovog prostora od devastacije biti poseban zadatak, ali da će dati bolju i kvalitetniju ponudu uvjeta života stanovnicima općine Konjic, pogotovo mladih. Spomenute aktivnosti dio su niza projekata održivog razvoja općine Konjic, čija je realizacija u tijeku, navode iz ove općine.

Foto: Općina Konjic / Park šuma Vrtaljica s prvim sunčanim danima prepun posjettelja svih generacija 

Park šuma Vrtaljica lokalitet je odakle se pruža jedinstven pogled na Prenj i okolne planine, Neretvu, nacionalne spomenike koji se nalaze u užem gradskom jezgru, poput Stare kamene ćuprije, lapidarija i stećaka, kao i sakralnih objekata koji su pod zaštitom države.

S obzirom da Konjic svojim brojnim prirodnim i kulturnim ljepotama već duži niz godina sve više mami goste na dolazak, a mjesto je i tranzitnog turizma, očekuje se značajna posjećenost turista Vrtaljici, koja se nalazi na 15 minuta lagane šetnje od središta grada. Turisti koji posjećuju Konjic uz kraći predah uz Staru kamenu ćupriju mogu kvalitetno vrijeme iskoristiti i za šetnju kroz borovu šumu, a potom i uživati u veličanstvenom pogledu na Konjic, koji oduzima dah.

Konjičanka Samira Bise koja većinu slobodnog vremena provodi u prirodi, oduševljena je Vrtaljicom u novom ruhu.

''Ovo je predivno, sve pohvale za Općinu Konjic i aktivnosti kojima je skrenuta pažnja  na ovaj dragulj prirode koji imamo i koji prije svega treba iskoristiti za održavanje časova u prirodi za učenike osnovnih škola. Ljepota prirode, čist zrak i blizina grada, najveći su aduti koje Vrtaljica ima. Provela sam sunčani vikend na Vrtaljici spuštajući se iz pravca Zlatara, zaista predivno, preporuka svima'', kazala je Bise.

Umirovljenica Dika Buturović emotivno je vezana za Vrtaljicu i kako kaže tu ljubav prema ovom izletištu prenijela je na djecu i unuke.

''Svake godine sve se teže penjem, pa mi je ova nova staza mnogo olakšala uspon. Ovo je zaista divno, posebno iznenađenje prilikom dolaska na Vrtaljicu za mene su bile tate s bebama u kolicima. Apeliram na sve, da zajedno vodimo računa o otpadu, klupama, sprječavanju izbijanja požara'', navela je.

Nedžad Alić, koji je vikend  iskoristio za boravak s djecom na čistom zraku, pozdravio je aktivnosti koje su omogućile ljepši ugođaj na Vrtaljici.

''Nadomak grada imati ovakvo izletište je pravo bogatstvo i smatram da će u narednom periodu uz ostale prirodne ljepote u znatnoj mjeri Park šuma Vrtaljica dopuniti i obogati turističku ponudu našeg grada'', kazao je Alić, pozivajući i ostale Konjičane i goste da s mališanima posjete Vrtaljicu.

Kopirati
Drag cursor here to close