Izbjegavajte ih

Ove stvari su smrtonosne kao i pušenje

Lifestyle / Flash | 02. 11. 2017. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / I nesanica loše utječe na zdravlje

Niz je čimbenika koji pomiču pušenje s 'trona' smrtonosnih stvari, a većina proizlazi iz sjedilačkog, izoliranog načina života.

Usamljenost - društvene mreže i slabiji kontakt s ljudima 'lice u lice' doveli su do toga da usamljenost smanjuje životni vijek jednako kao 15 cigareta dnevno.

Gubitak sna - nedostatak sna postaje javnozdravstveni problem jer sve više ljudi ima poremećaj spavanja. Nedovoljno sna povećava rizik od moždanog udara i srčanog udara isto kao i svakodnevno pušenje.

Solarij - možda mislite da je kontroliranija varijanta sunčanja, ali oboje može biti potencijalno opasnije od pušenja. Solarij je doveo do više slučajeva raka kože, nego pušenje do raka pluća, rezultat je studije iz 2014.

Nezdrava prehrana - slatka, prerađena hrana bogata zasićenim mastima može biti gora od pušenja. 2016. godine istraživači koji proučavaju smrtnost zbog loše prehrane zaključili su da su stope smrtnosti premašile one od alkohola, droga i duhana.

Sjedenje - cijeli dan povećava rizik od puno vrsta raka. Svaka dva sata povećanja vremena sjedenja poveća rizike od raka debelog crijeva, endometrija i karcinoma pluća, bez obzira vježbate li tijekom dana, upozorava RTL

Kopirati
Drag cursor here to close