okupčljanje

Održana tradicionalna Širokobriješka večer u Zagrebu

Lifestyle / Flash | 08. 12. 2015. u 08:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 4.prosinca 2015., u restoranu 'Gastro Globus' na Zagrebačkom Velesajmu održano je još jedno tradicionalno okupljanje Širokobriježana i prijatelja Širokog Brijega, njihovih obitelji, te javnih osoba iz političkog, sportskog, kulturnog, gospodarskog i vjerskog života Zagreba pod nazivom 'Širokobriješka večer'.

Zahvaljujući organizatorima Zavičajnoj zajednici Široki Brijeg, kao i brojnim gospodarstvenicima koji su pomogli organizaciju tradicionalne 'Širokobriješke večeri', i ovogodišnje okupljanje će ostati u trajnom sjećanju svima od preko 500 nazočnih Širokobriježana i njihovih gostiju.

„Prošlo je više od 20 godina od prvog okupljanja, a interes i odaziv su i dalje na zavidnoj razini. To je svima nama, kao članovima ove Zajednice, najveći poticaj da ustrajemo u našem radu i organizaciji ove tradicionalne večeri koja spaja mladost i mudrost te tradiciju i običaje kroz glazbu i ples”, istaknuo je predsjednik Zavičajne zajednice Široki Brijeg Zdenko Kraljević.

Nazočne su prigodnim riječima uz predsjednika Zavičajne zajednice 'Široki Brijeg' pozdravili i Miro Kraljević, gradonačelnik grada Širokog Brijega, Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba i Božo Galić, župan Vukovarsko srijemske županije.

Među brojnim gostima na Širokobriješkoj večeri nazočili su i Žana Ćorić, izaslanica Darie Krstičević, predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ivana Miletić, hrvatska zastupnica u EU parlamentu, Milan Kovač, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZa „Dr. Franjo Tuđman“ i član Predsjedništva HDZ a, generali Stanko Sopta – Baja i Zlatan Mijo Jelić, Anita Malenica, poznata tv urednica i novinarka, Perica Martinović, kazališna, televizijska i filmska glumica.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Zbor i orkestar Glazbene škole Široki Brijeg i širokobriješki bend 'Široki'. Program je vodila Nives Skoko. I ove godine je uz pomoć brojnih sponzora organizirana je bogata tombola, a druženje Širokobriježana i njihovih gostiju trajalo je do ranih jutarnjih sati.

Za glazbeni dio vecˇeri i zabavnu atmosferu na plesnom podiju u restoranu Globus pobrinuli su se „Sˇirokobrijesˇki dukati", poznati pod nazivom Trocadero Band. Nastupili su I folklorna društva iz Širokog Brijega “Blato” I “Mokro”.

Kopirati
Drag cursor here to close