Četiri ideje

Odlučite se za tapete!

Tapete su jako dobro rješenje u malim prostorima.
Lifestyle / Flash | 10. 09. 2020. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za tapete se uglavnom odlučujemo kada želimo naglasiti neki zid, dio ili cijelu prostoriju u interijeru ili kako bismo vizualno sakrili neke nedostatke poput neravnog zida. No, postoji i još jedan, manje poznat razlog.

Naime, tapete su jako dobro rješenje u malim prostorima te njima ukrašavamo interijer kako kako bi ga vizualno povećali. Donosimo nekoliko ideja koje će vam pomoći u toj namjeri.

  / Tapete su jako dobro rješenje u malim prostorima

Tapete u svijetloj boji

Boja zidova, odnosno tapeta može uvelike utjecati na našu percepciju prostora. Svijetle nijanse čine malu, skučenu prostoriju prozračnijom pa su savršen izbor ako vizualno želite povećati prostoriju, one ne moraju nužno biti jednobojne, uzorcima u svijetlim bojama ćete postići isti rezultat.

  / Tapeta može uvelike utjecati na našu percepciju prostora

Tapete s panoramskim uzorkom

Još jedan od načina za vizualno povećavanje prostora su panoramske tapete. Mogu se koristiti za cijeli zid ili djelomično. Krajolik na zidu pomoći će stvoriti dodatnu perspektivu koja nedostaje u malim prostorima i stvoriti efekt udaljenog prostora.

  / va opcija odlično funkcionira za sobe u potkrovlju

Tapete na dnu zida

Zid podijeljen na pola vodoravno izgledat će viši, a njegov donji dio će dati sobi dubinu. Ova opcija odlično funkcionira za sobe u potkrovlju.

  / Prugice mogu biti sjajan izbor

Tapete s uzorkom prugica

Ako s njima znate raditi, prugice mogu biti sjajan izbor. No, baš kao i kada je riječ o odjeći, ne smijete zaboraviti, okomite prugice će vas izdužiti i učiniti vitkijima, a vodoravne raširiti i skratiti. Ista situacija je i s tapetama. Ako su vam stropovi preniski, odaberite okomite prugice, a ako su sobe uske, birajte vodoravne, piše portal InDizajn.

Kopirati
Drag cursor here to close