Frontalni poremećaj

Od utorka zahlađenje uz susnježicu i snijeg u višim područjima

Padaline će u nižim područjima biti u obliku kiše, a u višim područjima prognozira se susnježica i snijeg.
Lifestyle / Flash | 03. 02. 2020. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od utorka, 4. veljače, prostor Bosne i Hercegovine bit će pod utjecajem frontalnog poremećaja sa sjevera kontinenta. Vlažniji i znatno hladniji zrak uvjetovat će pretežno oblačno vrijeme, značajniji pad temperature i padaline.

Padaline će u nižim područjima biti u obliku kiše, a u višim područjima prognozira se susnježica i snijeg. Djelomično razvedravanje i stabilizacija vremenskih prilika kao i izraženija hladna jutra u Bosni očekuju se od četvrtka, 6. veljače.

Jutarnje temperature zraka u Bosni bit će u padu i varirat će od 3°C do 9°C (utorak) odnosno od -8°C do -3°C (od četvrtka). U Hercegovini minimalne temperature predviđaju se do 13°C u utorak tj. 2°C u četvrtak. Maksimalne temperature u Bosni pred kraj tjedna do 4°C, a u Hercegovini do 9°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama sredinom sljedećeg tjedna očekuju se nove padaline. Snijeg u Bosni i kiša u Hercegovini. Jutra hladna, uz negativne temperature u Bosni. Maksimalne temperature varirat će između 4°C i 10°C. Pred kraj prognoziranog razdoblja moguć je porast temperature zraka.

Sljedeće ažuriranje izgleda vremena je 17. veljače 2020. godine, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close