Jubilej društva

Od 16. kolovoza Dani planinara na Cincaru

Kako su istaknuli organizatori, ove godine je i 90. godišnjica osnivanja Planinarskog društva "Cincar", te će se tim povodom prigodno obilježiti i jubilej Društva.
Lifestyle / Flash | 13. 08. 2019. u 13:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Planinarskog saveza Herceg-Bosne i Planinarskog društva (PD) "Cincar" iz Livna, od 16. do 18. kolovoza održat će se XXIII. Dani planinara na Planinarskom domu Kruzi na Cincaru. 

Kako su istaknuli organizatori, ove godine je i 90. godišnjica osnivanja Planinarskog društva "Cincar", te će se tim povodom prigodno obilježiti i jubilej Društva. 

Na ovom skupu očekuje se sudjelovanje velikog broja planinarskih društava, a iz PD Cincar pozivaju sve građane Livna da sudjeluju u ovoj manifestaciji i tako upoznaju ljepote Cincara i visoravni Kruzi, prepoznatljivih po obitavalištu divljih konja. 

Prvog dana planiran je prihvat planinara i smještanje u dom kao i postavljanje šatora, a organizatori nude i mogućnost posjete Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica uz prethodnu najavu i dogovor. 

U subotu, 17. kolovoza, također je moguć prihvat planinara te njihovo smještanje, a prva tura, odnosno izlet planinara počinje već u 8 sati kada će se proći put od Planinarskog doma do Cincara u trajanju od 6 sati. 

Druga tura krenut će u 9 sati od doma do Gagića grede, za koju organizator predviđa 4 sata kretanja, dok se u trećoj turi ide od doma do Begovače u potragu za divljim konjima, također s početkom u 9 sati. 

Domaćini su osigurali i ručak, koji je u 15 sati, a u 16 sati počinju sportska natjecanja, dok će prezentator projektnog tima UNDP-a u 17 sati predstaviti projekt "Via Dinarica". 

Svečanost otvaranja Dana planinara predviđena je u 18 sati, nakon čega će biti održan sastanak i domjenak za predstavnike društava i Saveza. 

Za nedjelju, 18. kolovoza, planirane su dvije ture od kojih je prva od Planinarskog doma Kruzi prema Cincaru, a druga prema Begovači, s tim da su u poslijepodnevnim satima predviđena rekreativno-zabavna natjecanja. 

Prije samog kraja i zatvaranja Dana planinara upriličit će se dodjela priznanja pobjednicima natjecanja i zahvalnica za sudjelovanje svim planinarskim društvima i Savezima, priopćio je organizator.


Kopirati
Drag cursor here to close