Mostar

Nove jaslice na Rondou, kako vam se sviđaju?

Lifestyle / Flash | 09. 12. 2016. u 10:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je postavljanje novih jaslica na središnjem trgu Rondo u Mostaru. Za idejno rješenje zaslužni su profesori Srednje škole likovnih umjetnosti 'Gabrijela Jurkića' Mostar i gradski slikari i kipari, a kako neslužbeno saznajemo, službenog otvorenja, koje je ranije najavljivano, neće biti.

''Trebat će nam nekih dva do tri sata da postavimo čitavu instalaciju i to je prema našim informacijama to, neće biti nikakve veće pompe i otvaranja'', rekao je za Bljesak.info jedan od profesora Srednje škole likovnih umjetnosti 'Gabrijela Jurkića', koja je u suradnji s gradom Mostarom realizirala projekt Božićnih jaslica 2016.

''Grad Mostar je zadužen za nabavku materijala koji smo mi tražili, a vrijedni učenici i profesori radili su oko mjesec dana na ovom projektu. Do sada je Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića odlično surađivala s Gradom Mostarom, gdje je također radila na Uskrsnoj pisanici koja je instalirana u parku Zrinjevac'', rekao je ranije Ante Andričić, prof. ravnatelj likovne škole, dodajući kako u budućnosti planiraju još nekoliko projekata,a jedan od zanimljivijih je likovna kolonija na šetalištu Nikola Šubić Zrinjski.

Projekt je realiziran pod stručnim vodstvom profesora Ilije Kegelja, Vladimira Ladana, Marijane Ravlić, Ivone Matković-Terzić i Borisa Orenču. Dalibor Nikolić je radio Obitelj, a Ivana Mićković pastira.

Kopirati
Drag cursor here to close