gluma i novčanik čuva

Njemačka postrožila pravila u bordelima: Svi moraju koristiti kondome

Lifestyle / Flash | 03. 02. 2016. u 12:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korištenje prezervativa uskoro će biti obavezno za sve posjetitelje njemačkih bordela, po nacrtu zakona koji su u utorak usuglasili vladajući konzervativci (CDU) i socijaldemokrati (SPD), piše Hina.

Ministarstvo obitelji, starijih građana, žena i mladih pozdravilo je usuglašavanje zakona o kojem se raspravljalo mjesecima. Njime će se zajamčiti veća zaštita prostitutkama u Njemačkoj, gdje je prostitucija legalna od 2002. godine.

Zakon bi na snagu trebao stupiti u srpnju 2017., najavila je vladajuća velika koalicija.

Svi posjetitelji javnih kuća ubuduće će morati koristiti prezervative ili će biti kažnjeni. Zakon će biti izvješen u svakoj javnoj kući.

Također će se postrožiti procedura otvaranja bordela koja je dosad bila vrlo jednostavna. Vlasnici će morati proći policijsku provjeru kako bi se zajamčilo da se tim poslom ne bave bivši članovi mreža za krijumčarenje ljudi.

I higijenske mjere bit će pojačane, a prostitutke više neće biti smještene u istoj sobi u kojoj primaju mušterije, što je sada čest slučaj, piše Hina.

I konačno, zakon predviđa i obavezne periodične medicinske preglede prostitutki.

Tekst nadopunjuje zakon iz 2002. koji je teoretski prostitutkama omogućio pravo na zdravstveno osiguranje i naknadu za nezaposlenost te im regulirao uvjete rada. U praksi se međutim slabo primijenjivao. Po jednom istraživanju iz 2007. godine, samo je jedan posto prostitutki imalo ugovor o radu.

Kopirati
Drag cursor here to close