Postoji razlog zbog njih

Nitko ne voli neugodne mirise

I vas muče neugodni mirisi u domu iako ga se trudite održavati urednim i čistim? Moguće je da ste negdje ostavili da bakterije i dalje djeluju i proizvode nimalo lijep miris. Mi vam otkrivamo takva mjesta u domu!
Lifestyle / Flash | 26. 08. 2023. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  I lijepo namješteni domovi koji su k tome uredni i čisti odbijaju nekad svojim mirisom

Ponekad nas i lijepo namješteni domovi koji su k tome uredni i čisti odbijaju svojim mirisom. Ponekad je to jednostavno jer dom nije dobro prozračen taj dan ili se to ne čini redovito i temeljito. Ili zbog smeća u kanti – bakterije koje se stvaraju na ostacima hrane znaju širiti nesnosan smrad.

No, postoje i neki drugi razlozi na koje ne obraćamo pažnju. Otkrivamo vam ih u nastavku!

Operite kantu za smeće

Kako biste izbjegli neugodne mirise u kući, potrebno je ne samo redovito iznositi smeće, već i kontrolirati čistoću same kante. Spremnik za smeće možete oprati bilo kojim sredstvom za čišćenje, poželjno je da ima dezinfekcijski učinak. Kao što je poželjno da voda bude što toplija.

Ocat razrijeđen na pola s vodom također će pomoći u borbi protiv djelovanja bakterija i neugodnih mirisa. Ulijte otopinu u kantu, pričekajte da prljavština “omekša”, prijeđite četkom i isperite vodom. I kanta je je spremna!

Redovito čistite svoju perilicu posuđa

Čišćenje perilice posuđa od ostataka hrane i masnoće, ali i nakupljene vlage koja je stvorila neugodan miris najlakše je uz pomoć posebnih tableta i sredstava za ispiranje – samo trebate staviti proizvod u stroj i pokrenuti ciklus pranja. Kako perilica posuđa ne bi puštala neugodan miris prilikom svakog otvaranja, ovaj postupak treba provoditi jednom mjesečno.

Stavite sodu bikarbonu u hladnjak

Neugodan miris u hladnjaku, prije svega, javlja se zbog pokvarene hrane, stoga pažljivo pratite rokove trajanja i bacite ono što će nestati. Svako mali napravite kratku ‘inventuru’ svoga hladnjaka. Ostatke od ručka ili večere najbolje je staviti u posude s poklopcem kako se okusi ne bi međusobno miješali. A tu je i čarobno sredstvo – soda bikarbona koja je odlična u upijanju mirisa – samo je ulijte u zdjelicu ili šalicu i stavite na policu hladnjaka.

  Stavite sodu bikarbonu u hladnjak

Očistite mikrovalnu pećnicu limunom

Neugodan miris koji se često javlja u mikrovalnoj pećnici možete ukloniti uz pomoć običnog limuna. Limun narežite na kriške, stavite u duboku zdjelu i prelijte vodom. Zatim stavite zdjelu u mikrovalnu pećnicu i uključite je 2-3 minute na maksimalan način rada – tekućina bi trebala kuhati i početi isparavati. Nakon toga uklonite ostatke otopine vlažnom krpom.

Operite plastične daske za rezanje u perilici posuđa

Pranje običnom pjenom ne uklanja uvijek jake mirise, poput češnjaka ili ribe, koji ostaju na plastičnim daskama za rezanje, pa ih s vremena na vrijeme treba staviti u perilicu posuđa. Limun posut solju pomaže osvježiti drvenu dasku i ukloniti mirise.

Očistite svoj madrac sodom bikarbonom

Madrac s vremenom nakuplja razne mirise koji dolaze i zbog neprovjetravanja kao i prašine te znoja. Kako biste ih se riješili, pokrijte površinu madraca sodom bikarbonom i ostavite nekoliko sati. Zatim sakupite prah usisavačem. Na isti način lako i brzo možete osvježiti svoj tepih.

Kopirati
Drag cursor here to close