Oluja

Nevrijeme u Grčkoj pokvarilo ljetovanja

Lifestyle / Flash | 18. 07. 2017. u 08:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljetovanje u Grčkoj je mnogima presjelo u prethodnih 48 sati zbog jake oluje koja je pogodila jednu od omiljenih destinacija za turiste - Halkidiki. Jake padaline praćene olujnim vjetrom natjerale su nadležne da evakuiraju na desetke ljudi, neki hoteli su poplavljeni, a stotine automobila su završile pod vodom ili u blatu.

Vatrogasci su deset puta morali izvlačiti ljude iz zaglavljenih automobila, a angažirane su sve crpke za ispumpavanje vode.

Prema dostupnim informacijama, posebno tešku noć nakon cjelodnevnih padalina imali su na zapadnoj strani drugog prsta Halkidikija, a problema ima od Neos Marmarasa i Toronija do Sartija, Vuruvurua i Sikije na drugoj obali.

Odroni na cestama, bujice, prevrnuti automobili koje nosi voda, potopljene kuće, apartmani i trgovine su paralizirale ovaj dio Halkidikija, a šteta se još procjenjuje.

Ipak, kako kažu nadležni, osim 'njih nekolko' turisti su odlučili ostati u svojim smještajima i čekaju da prođe loše vrijeme. Predsjednik hotelijerske i turističke organizacije Halkidikija je rekao da je jedan broj turista tražio premeštaj, a da je na samom jugu Sitonije nekoliko obitelji otkazalo smještaj.

Temperatura na Sitoniji je trenutno 24 stupnja, nema padalina i umjereno je oblačno, a temperature iznad 30 stupnjeva se očekuju tek od ponedjeljka.

Kopirati
Drag cursor here to close