Oteo mu ženu

Nekadašnji njemački kancelar Schröder kažnjen u Koreji zbog preljuba

Gospođa Schröder Kim je optužbe zanijekala i rekla da je brak nje i njenog bivšeg supruga "već završio" u trenutku kada je upoznala svog sadašnjeg supruga, Gerharda Schrödera.
Lifestyle / Flash | 02. 06. 2021. u 22:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Gerhard Schröder sa suprugom Soyeon Kim

Bivši njemački kancelar Gerhard Schröder mora platiti 30 milijuna wona (oko 22.144 eura) bivšem suprugu svoje sadašnje žene, piše Bild.

Naime, tako je odlučio južnokorejski sud koji je presudio da je upravo Schröder izazvao razvod braka svoje današnje supruge Soyeon Schröder-Kim i njenog bivše supruga, po zanimanju plastičnog kirurga.

Dotični je gospodin pred sudom izjavio da je on pristao na razvod sa svojom bivšom suprugom 2017. godine pod uvjetom da ona okonča vezu sa Schröderom. No, samo godinu dana kasnije Soyeon Kim se udala za bivšeg njemačkog kancelara.

Gospođa Schröder Kim je optužbe zanijekala i rekla da je brak nje i njenog bivšeg supruga "već završio" u trenutku kada je upoznala gospodina Schrödera.

"Tada smo već živjeli odvojeno", kazala je Soyeon Kim.

Inače, bivši kancelar i nekadašnji lider njemačkih socijalista ima prilično turbulentan ljubavni život. Gospođa Schröder-Kim njegova je već peta žena, uz to da je Gerhard od Soyeon stariji nemalih 24 godine.

Foto: Bild / Dr. Jeon Myung Gun tužio je Gerharda Schrödera

Kako piše Jutarnji list, njih dvoje upoznali su se na konferenciji u Seulu 2015. godine na kojoj je Schröder-Kim radila kao prevoditeljica. U to je vrijeme još bila u braku.

Četiri godine kasnije njen je bivši suprug tužio bivšeg njemačkog kancelara ističući da je Schröderova afera sa Soyeon uništila njegov brak.

Preljub je sve do 2015. bio ilegalan u Južnoj Koreji, a kazna za "bračno zastranjenje" mogla je biti i do dvije godine zatvora. Prije nego je zakon promijenjen, po njemu je osuđeno čak 53.000 građana i građanki J. Koreje. Danas je pravosudni okvir takav da preljub može biti razlog za podizanjem civilne tužbe.

Gerhard Schröder ma čelu Njemačke bio je čak 7 godina (1998.-2005.), a otkako je napustio poziciju polako se pretvara u prilično kontroverznu figuru. Nakon izlaska iz politike zaradio je milijune eura radeći za ruske energetske kompanije. Štoviše, u Moskvi je izgradio toliko dobre veze da ga je lider ruske oporbe Navaljni nazvao ''Putinov potrčko''.

Schröderov ljubavni život omiljena je meta njemačkih tabloida koji su ga zvali "Audi" zbog njegova četiri braka (Logo Audija naime ima četiri povezane kružnice), sve dok se nije oženio i peti put.

Kopirati
Drag cursor here to close