30.09. do 01.10.

Ne propustite 8. izdanje mostarskog strip vikenda

Kao i ranijih godina, program festivala se sastoji od izložba, radionica, crtačkih sesija, tribina, burze stripa, a ove godine i burze gramofonskih ploča.
Lifestyle / Flash | 29. 09. 2023. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

8. izdanje mostarskog strip vikenda ove godine se održava 30.9. do 1.10. u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Ove godine u petak 29.9. ima i mali pre-opening party u caffe Duradžik u 22 sati uz Mona Acustic Trio.

Kao i ranijih godina, program festivala se sastoji od izložba, radionica, crtačkih sesija, tribina, burze stripa, a ove godine i burze gramofonskih ploča.

Gostujuća postava autora ove godine broji 27 imena iz: Italije, Nizozemske, Njemačke, USA, Hrvatske, Srbije i naravno Bosne i Hercegovine.

Ove godine na festivalu gostuju: Milorad Vicanović Maza,Walter Venturi,Lana Šator,Stefano Bidetti,Kenan Halilović,Alessandro Piccinelli,Midhat Kapetanović,Lejla Mustafić,Zdravko Cvjetković, Sarah Burrini,Marko Dješka,Besir Maglić,Giorgio Pontrelli,Matija Pisačić,Eric Heuvel,Jovan Ukropina,Senad Mavrić,Mauro Laurenti,Tihomir Tikulin Tico,Filip Andronik,Tiziana Vacca,Milan Drča Munch,Aart Cornelissen,Stefano Andreucci,Yuri Landman,Štef Bartolić i Brian Aggeler.

Program počinje u subotu 30.9. u 10:30 u vidu dječje radionice pod mentorstvom Midhata Kapetanovića Mide.

U 12 sati će festival svečano otvoriti Marco Di Ruzza ambasador Italije u Bosni i Hercegovini. Uz Di Ruzzu, stalnog gosta i prijatelja festivala, na manifestaciji će biti prisutni i put Anne-Marije van de Staaij, zamjenica veleposlanika Kraljevine Nizozemske i šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brian Aggler koji će se čak pridružiti gostujućim autorima na crtačkim sesijama.

Poslije otvaranja posjetitelje očekuje taribine, izložbe, crtačke sesije, druženje, burza stripa i vinila, slično kao i ranijih godina.

Detaljan program možete vidjeti ispod.

Kopirati
Drag cursor here to close