Dani srca

Aktivno na ulicama Mostara

Dani srca u Mostaru se obilježavaju brojnim aktivnostima s djecom predškolskog i školskog uzrasta
Lifestyle / Flash | 29. 09. 2023. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veselo je jutros na ulicama Mostara. U sklopu Dana srca jutros je održana je ulična utrka cross za djecu iz mostarskih vrtića, učenike i osnovnih i srednjih škola, te djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

Kao dio programa, tim Crvenog križa Mostar upriličio je vježbu pružanja prve pomoći unesrećenom. 

Inače, Sportski savez Grada Mostara u suradnji s Udruženjem kardiologa HNŽ povodom Svjetskog dana srca, a u okviru kampanje ''Dani srca'' promovira zdrave stilove života kroz uključivanje što većeg broja omladine, sportaša i ostalih građana Grada Mostara u niz sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Foto: Bljesak.info / Obilježavanje Dana srca u Mostaru

A djeca i mladi su najbolja polazišna točka, jer od malena se stvaraju navike zdravih stilova života.

''Sport i zdravlje su usko povezani. Bavljenje sportom donosi brojne benefite za očuvanje zdravlja, u očuvanju i unapređenju fizičkog stanja svakog pojedinca, a isto tako utječemo na neka od kroničnih oboljenja, poput srčanih oboljenja, dijabetesa utječemo i na očuvanje zdrave tjelesne težine. I jedno i drugo ima benefit za svakog pojedinca, i ovo je dobra prilika da skrenemo važnost na očuvanje zdravlja te da na to možemo utjecati kroz fizičku aktivnost ukoliko je ispravno koristimo'', rekao je na konferenciji za medije ispred organizatora ovog događaja Dženan Šuta, Viši sportski menadžer te dodao kako je zanimljivo da taj dan, 29. rujna, pada i Europski dan školskog sporta, te će obilježiti dva značajna datuma. 

Kopirati
Drag cursor here to close