Pluća grada

Na Trimuši započela akcija 'Svaki tjedan – osmijeh jedan'

Prostor koji se obilježi, tvrde, nastojati će se očistiti od grana, suhih stabala, drače, smeća i svega onoga čemu nije mjesto u prirodi
Lifestyle / Flash | 23. 06. 2020. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Obilježena Trimuša

Akcija čišćenja obilježenog i označenog prostora na Trimuši pod nazivom 'Svaki tjedan - osmijeh jedan' započela je u ponedjeljak.

Cilj je, navode inicijatori akcije 'Zajedno za Trimušu' svaki tjedan dobiti prostor koji će postati dio dječje igre, šetnje, trčanja, vježbanja i odmora u prirodi.

Prostor koji se obilježi, tvrde, nastojati će se očistiti od grana, suhih stabala, drače, smeća i svega onoga čemu nije mjesto u prirodi, i tako očišćen prostor bit će namijenjen novom pošumljavanju i postavljanju mjesta za odmor.

''Također Vi dragi posjetitelji Trimuše možete pomoći, kad vidite označeni prostor, da uklonite granu,ili plastičnu bocu, kesu, ili pridružite se članovima Inicijative da poboljšavamo svakodnevnu sliku Trimuše na bolje, ljepše, urednije, sigurnije mjesto boravka, na jednostavan način djeluj i budi dio građanske inicijative, koja želi bolje sutra plućima grada'', poručili su iz Inicijative.

Ako vremenska prognoza dozvoli u utorak, 23. lipnja u 16 sati, planiran je nastavak čišćenja.

 

Podsjećamo, kako su ranije nakon apela čitatelja portala Bljesak.info, gradska komunalna poduzeća, naknadno pokupili otpad kojeg su građani prikupljali u ekološkim akcijama.

Kopirati
Drag cursor here to close