Biser za odabrane

Na Kravici uživaju strani kupači, domaćima skupa ulaznica od šest KM

Lifestyle / Flash | 22. 06. 2017. u 20:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biser u kamenu, vodopad Kravica kod Ljubuškog, plijeni iz godine u godinu sve veću pozornost stranih turista. Tako i ove godine, prije svega zahvaljujući dobroj promociji, Kravicu posjećuje veliki broj turista, koji uživaju u čarima jednog od najljepših vodopada u Europi.

Odnedavno je vodopad i osvijetljen, pa se potpuno doživljaj ove prirodne ljepote može na poseban način doživjeti i u noćnim satima.

Već drugog dana ljeta na Kravicama smo zatekli kupače, ali ne u tolikom broju kao i prijašnjih godina. Kupalište se još uređuje, pripreme su u tijeku, a većina gostiju su stranci, kako kupači, tako i gosti kafića.


Sa Kravice se ne može otići bez selfija (Foto: Bljesak.info)

Ulaz na vodopad se naplaćuje, i to šest KM po osobi, dok se automobilom ne može doći dalje od prvog parkinga na platou kod naplatnih kućica.

Ljubazni mladići koji naplaćuju karte tvrde kako do vodopada mogu propustiti samo automobile vlasnika kafića i konobara, iako smo prilikom naše posjete zatekli veći broj automobila domaćih u stranih registarskih oznaka.

Mišljenja o cijeni ulaznice su podijeljena. Strancima šest maraka nije puno, no domaći gosti se žale kako je to ipak previše, iako je u cijenu ulaznice uključena posjeta samostanu na Humcu i vodopadu Koćuša.

''Ne, smatram da nije puno, ovo je jedan poseban vodopad i smatram da tri eura po osobi nije puno kako bi se doživjela ova ljepota, gdje se možete čak okupati i osvježiti, i provesti tu dan'', kaže za Bljesak.info Andre, koji je došao s grupom turista iz Portugala.

Fascinira ga, kaže, kako je sve čisto i uredno, te dodaje kako će preporučiti i svojim prijateljima da posjete ovaj dio Bosne i Hercegovine.

S druge strane, nekoliko mlađih djevojaka i mladića, koji su na vodopad došli iz Čitluka, žale se kako nije korektno da plaćaju istu cijenu kao i strani turisti, te da je šest KM za ulaznicu ipak previše.


Kupača ima, ali u manjem broju nego lani (Foto: Bljesak.info)

''Nas je došlo četvero i moramo platiti 24 KM samo da bismo došli do vodopada, i to pješke. Stvarno smiješno, recimo nas ne puštaju da siđemo automobilom iako smo platili 24 KM, dok su auto ispred nas propustili. Kada smo upitali zašto, kažu da dolje mogu samo vlasnici kafića i konobari, a to nije istina, jer se dolje nalazi više od 20 auta'', kaže za Bljesak.info Anita iz Čitluka.

Dodaje kako će vjerojatno čekati da prođe sezona kupanja kako bi opet posjetila Kravicu, posebice ako bi dolazila ovamo sa većom grupom.

''Na ulaznici piše kako je u sklopu ove cijene omogućena posjeta vodopadu Koćuša i samostanu na Humcu, ali budimo iskreni - došli smo da se kupamo na Kravicu, a ne da hodamo po samostanu ili da se kupamo malo ovdje, malo na Koćuši'', ogorčena je Anita.

U svakom slučaju biser u kamenu i ove godine plijeni pažnju svojom čistoćom, a mnogi tvrde da je kupanje pod slapovima nešto posebno. Dok stranim gostima cijena ulaznice od šest KM nije problem, domaći će osvježenje potražiti na drugim kupalištima širom Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close