Maškareee

Mostarskim ulicama prošetala karnevalska povorka

Kako i priliči maškarama, mažoretkinje i glazba za ovu su se priliku kostimirali tematskim maskama. Ove godine tema je bila "četiri godišnja doba", a u povorci su sudjelovali svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja.
Lifestyle / Flash | 10. 02. 2018. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna karnevalska povorka, koju predvode Mostarske mažoretkinje i Hrvatska glazba Mostar, i ove se godine prošetala mostarskim ulicama.

Kako i priliči maškarama, mažoretkinje i glazba za ovu su se priliku kostimirali tematskim maskama. Ove godine tema je bila "četiri godišnja doba", a u povorci su sudjelovali svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja.

Priključili su im se mališani ustanove "Dječji vrtići Mostar" sa svoja dva vrtića "Kućom od Kamena" i "Mrvica", a njihove teme kostima bile su pčelice, gusari, cvjetići, vrapčići, klauni i trolovi.

Učenici Osnovne škole Cim pripremili su kostime na temu "semafori i prometni znakovi", a sudjelovao je i Plesni studio B-dance sa svojom skupinom Minions.

Vesela povorka kretala se od mostarskog šetališta, u Ulici Nikole Šubića Zrinskog, prema zgradi "Spajalica",  zatim Ulicom kralja Tomislava prema zgradi "Mostarka" do križanja sa Splitskom ulicom, te prema zgradi bivše kirurgije i prema Rondou.

Kopirati
Drag cursor here to close