Dobar primjer

Mostarci sami grade igralište za djecu

Na samom izlasku iz Mostara, u ulici don Frane Milicevica, mali prostor,poznatiji kao Brkića ledina, dobiva novo ruho.na njemu će se uskoro igrati i družiti mnogobrojna djeca ovog mostarskog naselja.
Lifestyle / Flash | 26. 06. 2019. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susjedi koji dijele isti problem, nedostatak površine namijenjene za najmlađe, odlučili su sami uzeti stvar u svoje ruke i riješiti ovaj problem. Sjećajući se mjesta gdje su se igrali kad su bili mali odlučili su se javiti vlasniku livade na kojoj su odrasli i iznijeti mu svoju ideju.

''Zahvaljujući Bernardu Brkiću, koji je ustupio svoje zemljište i podržao ovu našu inicijativu, djeca će imati mjesto za upoznavanje, igru i druženje'', kazao je za Bljesak.info jedan od inicijatora ove akcije Stanko Cvitković.

Foto: Bljesak.info / Na samom izlasku iz Mostara mali prostor dobiva novo ruho

Na samom izlasku iz Mostara, u ulici don Frane Milicevica, mali prostor, poznatiji kao Brkića ledina, dobiva novo ruho. Na njemu će se uskoro igrati i družiti mnogobrojna djeca ovog mostarskog naselja.

''Završena je prva faza projekta. Zahvaljujući brojnim donatorima slijedi i iduća faza u kojoj je planirano postavljanje umjetne trave, rasvjete i različite sprave za djecu'', objašnjava Cvitković.

Kako kažu mještani koji sudjeluju u ovoj dobrovoljnoj akciji, cilj je djecu potaknuti na druženje s vršnjacima te skloniti od ekrana i bespuća interneta.

Foto: Bljesak.info / Na samom izlasku iz Mostara mali prostor dobiva novo ruho

Romeo Martinović, jedan od inicijatora akcije, zadovoljan radovima koji napreduju prisjeća se stanja u kojem su nalazila livada prije nego što su započeli svoje radove.

'' Bila je zapuštena i puna smeća. Kad smo počeli raditi svi susjedi rado su se odazvali sa željom da ju što prije očistimo, kazao je Martinović nadajući se što skorijem završetku novog igrališta.

Foto: Bljesak.info / Na samom izlasku iz Mostara, u ulici don Frane Milicevica, mali prostor dobiva novo ruho

Martinović i  Cvitković, u ime svih inicijatora ove akcije, pozvali su građane raznih djelova grada Mostara da se ugledaju na njihovo zajedništvo te za djecu u svojim kvartovima učine nešto slično.

Kopirati
Drag cursor here to close