Žuto upozorenje

Mostar očekuje grmljavinsko nevrijeme, kiša do kraja tjedna

Širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina.
Lifestyle / Flash | 23. 09. 2020. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena izdano je za nekoliko područja u Bosni i Hercegovini. Grmljavinsko nevrijeme očekuje se na područjima Banjaluke, Livna, Sarajeva, Tuzle, Foče, Mostara i Trebinja.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 22 i 28 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom.

Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stupnjeva.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su izgledni lokalni pljuskovi na području Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, na jugu do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura između 23 i 29 stupnjeva.

Za petak meteorolozi prognoziraju pretežno oblačno vrijeme. Jače padaline se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U Hercegovini lokalno može pasti između 40 i 70 litara kiše po metru kvadratnom. U ostatku zemlje kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine, južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, na jugu do 18. Najviša dnevna temperatura između 22 i 28 stepstupnjevaeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close