Što nas čeka?

Mostar: Grad sprema Advent 2021.

Oko dvadeset članova odlučivat će o onom što će, tko, kako i gdje ovu godinu Mostaru donijeti dašak zimske i blagdanske čarolije.
Lifestyle / Flash | 06. 10. 2021. u 11:22 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokrenute su aktivnosti, imenovano je Povjerenstvo, ideja ima - Grad Mostar krenuo je s realizacijom projekta koji će ovu godinu, kako je potvrđeno za Bljesak.info, nositi naziv Advent 2021.

Oko dvadeset članova Povjerenstva odlučivat će o onom što će, tko, kako i gdje ovu godinu Mostaru donijeti dašak zimske i blagdanske čarolije.

Foto: Bljesak.info / 

''Umjesto dosadašnjeg Zimskog grada, ovu godinu idemo s nazivom Advent 2021. Trenutno pregovaramo oko lokacija, a u planu je da to bude park i jedan dio šetnice. No to su još uvijek radne verzije koje su podložne izmjenama'', rečeno je za Bljesak.info iz Gradske uprave.

Advent u parku?

Navode kako je ideja gradonačelnika da lokacija bude park, no stručni tim još uvijek odlučuje koliko će taj dio biti izvediv.

''Trebamo unijeti kućice, rasvjetu, uključeni su i arhitekti, komunalci, ekipa iz Odjela za urbanizam, pa ćemo vidjeti koliko će sve to bit izvedivo'', ističu.

Na upit o eventualnom uništavanju ovo malo zelenih površina koje nam je ostalo, poručuju kako, imaju i taj dio u vidu, te da neće realizirati ništa što bi išlo u tom smjeru.

Velikog dočeka nema!

U radnoj verziji, kako ističu, planirano je ponovno postavljanje klizališta, dok samog dočeka Nove 2022. godine, neće biti.

''U ovoj fazi projekta stav gradonačelnika je da velikog dočeka Nove godine, koji bi uključivao zvučna imena, neće biti. No to je sve još u pregovorima. Planiramo dnevnu varijantu, 'dječjeg' dočeka Nove godine'', govore iz Grada.

Foto: Bljesak.info /

Kućice bi trebale biti postavljene u parku, dok će jedan dio zauzeti i prostor na samoj šetnici. U planu je i postavljanje manje pozornice na kojoj bi svaku večer okupljene zabavljali lokalni glazbenici.

Troškovi & kućice

U prethodnoj godini Grad je za ovaj projekt  izdvojio oko 125 tisuća KM, a za ovu godinu još uvijek nema naznaka o visini troškova.

''Imamo jedan dio sredstava predviđen za ovaj projekt u proračunu, a imat ćemo ponovno i sponzore, no konačnu brojku još uvijek nemamo. Grad će ponovno raspisati natječaj i za kućice, te se još uvijek pregovara hoće li ići s njihovim plaćanjem ili će biti besplatne'', navode.

Foto: Bljesak.info / 

Advent 2021. bi, kako sada stvari stoje, trebao započeti 12. prosinca 2021. i trajati do 2. siječnja 2022. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close