Sunčani most

Mostar: Djeca i osoblje vrtića skupili osam tona starog papira

Lifestyle / Flash | 07. 05. 2017. u 06:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcija prikupljanja starog papira, koju već drugu godinu organiziraju roditelji, djeca i uposlenici Multietničkog inkluzivnog vrtića ''Sunčani most'' u Mostaru, rezultirala je organiziranjem zajedničkog izleta u Gorance, nedaleko od Mostara, u subotu, 6. svibnja 2017.godine.

''Cilj ove akcije je, prije svega, edukacija djece o pravilnom odnosu prema okolišu i načinu pravilnog odlaganja iskoristivog otpada koji svakodnevno odbacujemo. Edukacija djece u najranijem uzrastu je važan faktor u jačanju ekološke svijesti. S djecom u vrtiću tijekom cijele godine kontinuirano razgovaramo o važnosti recikliranja papira i očuvanja naših šuma! Praktičnim primjerom željeli smo djecu potaknuti na sudjelovanje u ovoj akciji.Od početka pedagoške 2016/2017.godine, djeca su, zajedno sa svojim roditeljima i odgajateljima, uspjela prikupiti više od 8 tona starog papira'', rečeno je iz ustanove ''Sunčani most''.   

U suradnji s tvrtkom ALBA BH d.o.o. organiziran je otkup prikupljenog papira.

Zajednički izlet bio je nagrada za uloženi trud i prilika za druženje i izvan prostorija vrtića. Djeca su sa svojim roditeljima i osobljem vrtića uživala u sportskim aktivnostima u prekrasnom ambijentu na izletištu u Gorancima, priopćeno je.

*Vrtić ‘’Sunčani most’’ u Mostaru osnovala je 2002. godine austrijska socijalna neprofitna organizacija ‘’Diakoniewerk’’, a program podrazumijeva promociju multietničkog programa i uključivanje djece s teškoćama u razvoju u predškolski program. S obzirom na veliku zainteresiranost roditelja za upis djece u ovakav program, ‘’Diakoniewerk’’ je ovih dana, u suradnju s Gradom Livnom otvorio još jedan Multietnički inkluzivni vrtić ‘’Sunčani most II’’.

Kopirati
Drag cursor here to close