Zaronite i odmorite

More nas liječi od glave do pete

Lifestyle / Flash | 27. 07. 2017. u 11:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

More i ljudsko tijelo poklapaju u više od 80 prirodnih elementa među kojima su natrij, magnezij, kalij, kalcij, silicij i brojni vitamini. More je po sastavu vrlo slično krvnoj plazmi i naše tijelo imam moć da iz mora upije hranjive tvari. Stoga, ukoliko imate priliku, iskoristite blagodati mora dok traje sezona kupanja, piše Život i stil.

I sam boravak uz more blagotvorno djeluje na opće stanje ljudskog organizma jer je priobalni zrak bogat negativni ionima koji nas pune energijom, ublažavaju depresivna stanja, poboljšavaju raspoloženje i jačaju imunitet. I dok gradovi i zatvoreni prostori oskudjevaju negativnim ionima, primorska mjesta i prirodna prostranstva njima obiluju.

More jača imunitet

Naše tijelo kroz kožu pasorbira hranjive tvari koje se nalaze u moru. Morska voda potiče rad limfe i štitnjače te izmjenu tvari što šsigurava tijelu čišćenje od toksina. Svi ti mehanizmi jačaju naš imunitet.

More je prirodan oblik masaže i anticelulitni tretman

Dok plivamo ili samo hodamo kroz more, ono masira tijelo i rasterećuje kosti. Plivanje je najbolji oblik rekreacije jer ne opterećuje kralježnicu. Dapače, blagotvorno djeluje na nju. More zbog svog sastava potiče tijelo da se oslobodi viška vode i tako ublažava tegobe artritisa i reume. U more idemo na anticelulitni tretman - ono nam pruža prirodnu limfnu drenažu i kao što smo spomenuli, potiče izbacivanje viška vod eiz tijela.

More poboljšava psihološko zdravlje

Negativni ioni kojima je zasićen zrak uz more dobro djeluju na psihu. Zovemo ih još i vitamini iz zraka, a u ovom slučaju su prirodni antidepresivi. Osim negativnih iona tu je i vitamin D koji apsorbiramo sunčanjem. Poznato je da on, osim što jača kosti, dobro djeluje na raspoloženje.

Ublažava astmu, alergije i čisti dišne puteve

Morska sol je prirodni antiseptik i antihistaminik. Zrak uz more zasićen je već spomenutim negativnim ionima koji olakšavaju disanje.

More liječi kožne probleme

Kupanje u moru ublažava dermatitis, ekceme, psorijazu te čisti kožu.

Kopirati
Drag cursor here to close