Kolajna ljubavi

Mlada Mostarka odlazi volontirati u Afriku: Želim obogatiti život pomažući drugima

Lifestyle / Flash | 19. 03. 2023. u 16:40 Z.A.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od malena, kaže ima želju ići u Afriku, a sada se otvorila idealna prilika, da ode i pomogne ljudima u Africi.

''Trenutno završavam stažiranje u specijalnoj bolnici Arithera, po struci sam fizioterapeut. Od malena sam govorila svojima da želim ići u Afriku. Dolaskom u Zagreb, upoznavanjem sve više ljudi i samih mogućnosti koje grad nudi, želja za Afrikom je opet ojačala u meni'', rekla je za Bljesak.info Pandža, dodajući kako je svoj život htjela uljepšati na još jedan način, a to je pomažući drugima, gdje je uzor našla u majci Tereziji.

''Preko internet stranice došla sam do udruge Kolajna ljubavi, koja me i šalje na sam put volontiranja. Naravno, volontiranje ne znači samo odlazak u Tanzaniju, bilo je potrebno ispuniti sve uvjete koje udruga stavlja ispred mene prije odlaska. Uspješno sam odradila 80 sati volontiranja u domu za nezbrinutu i ostavljenu djecu u Zagrebu, te akciju prikupljanja donacija koju sam provodila u crkvi Siget. Pored toga krenula sam i s učenjem Swahili jezika koji se koristi u Songei'', kazala nam je Pandža, koja u Afriku polazi. 10. travnja, a točna lokacija volontiranja je grad Songea u Tanzaniji.

''Mjesec dana planiram ostati tamo, gdje bi djecu učila engleski jezik te skupa s njima provodila vrijeme. Naravno da će biti i slobodnog vremena za mene individualca gdje planiram obići cijeli grad te vidjeti i upoznati ljude s drugog kontinenta i doživjeti njihov način života'', rekla je Pandža, koju ćemo na ovom njenom volonterskom putu slijediti u Africi, kako bi i mi bolje vidjeli i doževijeli život u Africi.

Kopirati
Drag cursor here to close