Trebišnjica

Lađe se vratile u Trebinje

Koordinator projekta Miljan Vuković naveo je da će sljedećih nekoliko dana biti besplatna vožnja barkama, a nakon toga će se naplaćivati.
Lifestyle / Flash | 25. 06. 2019. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Trebinju je danas otvoren revitalizirani dok na rijeci Trebišnjici odakle je zaplovilo deset tradicionalnih lađa, čime je proširena turistička ponuda ovog grada, piše Srna.

Lađe, koje su svojevremeno bile atrakcija na Trebišnjici, po starim nacrtima je napravio majstor Arif Čustović u okviru projekta "Život na granici BiH-Crne Gore stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije" u koji je uloženo 330.000 eura.

Koordinator projekta Miljan Vuković naveo je da će sljedećih nekoliko dana biti besplatna vožnja barkama, a nakon toga će se naplaćivati.

Foto: TrebinjeLive / Nova turistička ponuda

Dodao je kako je ovim projektom je u ranijem razdoblju obuhvaćeno više aktivnosti.

''Osim lađa valorizirano je 40 kulturno-povijesnih objekata i lokacija, a kulturno-povijesno blago na području Hercegovine stavili smo u turističku funkciju'', rekao je Vuković.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istaknuo je kako je ovaj projekt naročito važan za Trebinjce, jer će obogatiti turističku ponudu grada, a ima i kulturni i infrastrukturni značaj.

Samostalna savjetnica u Tajništvu za projekte i investicije općine Nikšić Milijana Kovač rekla je da, osim promoviranja turizma, ovaj projekt prekogranične suradnje ima još jednu značajnu komponentu, a to je jačanje prijateljskih odnosa i stvaranja osnove za nastavak suradnje BiH i Crne Gore.

Video: Lađe u Trebinju

Projekt "Život na granici BiH-Crne Gore stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije" financirala je EU, a sufinancirale su ga Kulturni centar i grad Trebinje, te Centar za kulturu Plužine u Crnoj Gori.

Kopirati
Drag cursor here to close