Blagdanska kupovina

Kupovina se preselila na internet: U modi kuglice s imenima, ali i gaćice s djedicama

Lifestyle / Flash | 15. 12. 2016. u 10:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pretpostavlja se da se u blagdansko vrijeme potroši oko 100 milijuna KM na hranu, dekoracije, poklone i razne potrepštine.

Dio blagdanske kupovine svakako otpada i na kupovinu božićnih ukrasa i dekoracija.

Najviše novca potrebno je izdvojiti za kupovinu plastične jelke, te za velike svjetleće dekoracije.

Cijene plastičnih jelki se kreću od 5 za minijaturnu jelku, do 180- 200 KM za jelke od 210 cm. Velike svjetleće dekoracije mogu se naći u iznosu od 50 do 100 KM. Tako građani kupuju svjetleće pakete, irvase, djedove mrazove i saonice.

Bijele kuglice

Kada su u pitanju kuglice najskuplje, ali i najmodernije trenutno su bijele kuglice, rađene od čipke ili perja, čija cijena se zna kretati i šest KM po komadu. Također ove godine na cijeni su ručno izrađene kuglice i nakit.

Pravi su hit kuglice sa imenima ili vlastitom slikom, a dobro se prodaju i kuglice od stiropora urađene decoupage tehnikom.

Trgovci u svojoj ponudi imaju zaista širok asortiman proizvoda koje prodaju pod blagdanski nakit. Tako na primjer kao i svake godine nude razne kostime za djedove mrazove za razne uzraste i spol. Prema riječima trgovaca najviše se prodaju kostimi djedova mraza za bebe i mališane.

Također prodaje se i donje rublje s božićnim motivima. Od donjeg rublja najbolje se prodaju muške gaćice s motivima božića.

Internet kupovina i u božićno vrijeme

Unatoč velikim gužvama po tržnim centrima veliki broj građana je kupovinu dekoracija i poklona odlučio naručiti preko interneta.

Tako se preko interneta naručuju razne dekoracije poput lampi koje svijetle u obliku zvijezde, ručno izrađenih vijenaca, kugli i slično.

Kopirati
Drag cursor here to close