Spriječite negativne učinke na koži

Koji su prvi znakovi da vam ne odgovara hidratantna krema koju koristite

Pročitajte ove savjete i spriječite negativne učinke na koži!
Lifestyle / Flash | 22. 06. 2021. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako uzmete u obzir da je hidratantna krema nešto što iz dana u dan stavljate na lice, jasno vam je da izbor pravog proizvoda nikako nije sitnica. Međutim, bez obzira na čitanje recenzija i istraživanje prije same kupovine, može se dogoditi da kupite kremu koja vašem licu jednostavno ne odgovara. Vaša će koža ili obožavati kremu koju ste nanijeli ili će je mrziti što će vam pokazati u obliku prištića, crvenila i peckanja. U potonjem slučaju kremu nikako nije pametno koristiti, a kako biste izbjegli aplikaciju proizvoda koji vašem licu ne odgovara, uzmite u obzir sljedeće savjete:

Miris

Ako vam se na prvu miris kreme ne sviđa, bilo da vas podsjeća na bakin parfem ili miriše previše na “kemikalije”, velike su šanse da se neće sviđati i vašoj koži. Miris je prvi znak i dobar trag hoće li neki proizvod odgovarati rutini koja vam je potrebna. Isto tako, ako imate osjetljivu kožu, preskočite parfumirane kreme općenito.

Nelagoda ili peckanje

Ako ste nanijeli kremu i osjetili peckanje ili nelagodu, isperite je odmah! Peckanje vjerojatno upozorava na problem s pH razinom; koža je prirodno kisela, a ako krema uzrokuje peckanje, vjerojatno je poremetila prirodnu pH razinu. Najbolje je da prije kupovine kremu isprobate na zapešću ili vratu, piše Jolie.hr.

Prištići i akne

U ovom slučaju nema pomoći, morate odmah prestati s korištenjem kreme, ali i uzeti u obzir da krema može stvoriti prištiće ili akne nakon par tjedana korištenja zbog gomilanja nekog sastojka koji vašoj koži ne odgovara.

Milije

Milije ili mliječne akne nastanu kada keratin, bjelančevina ključna za izgradnju vanjskog sloja kože, ostane zarobljen. Nećete ih primijetiti odmah već nakon par tjedana korištenja kreme. Često se pojavljuju na isušenoj koži, pogotovo pod utjecajem sunca, a kada ih uočite prestanite s korištenjem kreme i potražite proizvod koji na sebi ima oznaku da je nekomedogen, odnosno nema sastojke koji mogu “začepiti” pore.

Suhoća kože

Nanijeli ste kremu, ali nakon nekih sat vremena imate osjećaj da vam je koža opet suha? To znači da koristite formulu koja je previše “vodenasta” i odmah ispari, dakle, ima suprotan učinak od onoga što želite. Potražite kremu s humektansima poput glicerina ili hijaluronske kiseline koji će zaključati vlagu u koži.

Djelomični učinak

Većina ljudi ima mješovitu kožu i nije lako pronaći hidrantnu kremu koja će biti dobra i za suhe i masne dijelove lica. Ako primijetite da su određeni dijelovi lica “gori” nego što je to uobičajeno, posegnite za serumom koji ima tanju formulu i koji će jednako dobro hidratizirati masne, ali i suhe dijelove lica.

Kopirati
Drag cursor here to close