Tradicija duga 12 godina

Karavana se zaputila iz Mostara do Grada Vukovara

Među 27 sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine su i četiri žene kojima ovo nije prvi put da pohode u ovoj karavani prijateljstva.
Lifestyle / Flash | 28. 04. 2024. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

12. biciklistička karavana zaputilo se jutros iz Mostara na put od 500 km sve do Grada Vukovara. Karavanu je ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače pozdravio i na put ispratio mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Foto: Bljesak.info / Karavana se zaputila iz Mostara do Grada Vukovara 

''Iz Mostara šaljemo jednu poruku prijateljstva da se više nikada ne ponovi ono što se dogodilo 90-tih godina prošlog stoljeća'', kazao je mostarski gradonačelnik.

Foto: Bljesak.info / Karavana se zaputila iz Mostara do Grada Vukovara 

Među 27 sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine su i četiri žene kojima ovo nije prvi put da pohode u ovoj karavani prijateljstva. Povratak je planiran u četvrtak, 2. svibnja, nakon posjete Borovu Selu gdje će nazočiti komemoraciji za 12 poginulih hrvatskih redarstvenika 1991. godine.

Toni Zorić, predsjednik Udruge HerzegovinaBik kazao je kako je ovo 12-ti put kako se putuje za Grad Vukovar i pravi poveznicu mira i prijateljstva

''Ponosni smo što je ovaj događaj došao na ovako visoku razinu. Gradovi Vukovar, Županja i Mostar, kao i općine Kiseljak, gdje će nas ove godine dočekat i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara s načelnikom, kao i Žepče svake godine aktivno sudjeluju u organizaciji, tako da podrška nije izostala ni ove godine - kazao je Zorić.

Foto: Bljesak.info / Karavana se zaputila iz Mostara do Grada Vukovara 

Bicikliste je pozdravio i Marijo Marić, ministar unutarnjih poslova HNŽ-a  čiji pripadnici osiguravaju ovu karavanu. Poručio je kako se karavana prijateljstva treba promatrati iz konteksta iz kojeg je i nastala, a to je događaj iz 1991. kada su u Borovu Selu dvanaestorica hrvatskih redarstvenika dali svoj život za Domovinski rat.

''Kada se promatra s tog aspekta vidi se da su ostvarene sve policijske vrijednosti koje nastojimo sačuvati i njegovati i ono što predstavlja simbol policajca u društvu'', zaključio je Marić.

Foto: Bljesak.info / Karavana se zaputila iz Mostara do Grada Vukovara 

Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara još je jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja.

Dogradonačelnik Grada Vukovarar uoči početka ove karavane izrazio je zadovoljstvo i ponos što su i ove godine partneri u ovom projektu: "Grad Vukovar je spreman da još jednom dočeka svoje prijatelje iz grada Mostara i ponosni smo da i ove godine možemo zajednički sudjelovati u organizaciji ovako velikog događaja. S organizatorima smo u kontaktu i vjerujem kako je sve dogovoreno i spremni smo za doček naših prijatelja. Nadamo se da će ih putem pratiti lijepo vrijeme, te im želimo vjetar u leđa".

Foto: Bljesak.info / Karavana se zaputila iz Mostara do Grada Vukovara 

Općine Kiseljak i Žepče će zajedno sa svojim načelnicima Mladenom Mišurićem Ramljakom i Matom Zovko i ove godine dočekati i ugostiti biciklističku karavanu, a nakon što biciklisti prijeđu u Republiku Hrvatsku dočekat će ih načelnici gradova Županja i Vukovar, Damir Juzbašić i Ivan Penava.

Foto: Bljesak.info / Karavana se zaputila iz Mostara do Grada Vukovara 

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara. Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama.

Kopirati
Drag cursor here to close