Manji indeks

Kakva je danas kvaliteta zraka u Mostaru?

Podsjetimo, prema stranici Aqicm indeks kvalitete zraka kod hidrometeorološke stanice na Bijelom brijegu u Mostaru u petak je iznosio 119 dok je u centru grada iznosio čak 173.
Lifestyle / Flash | 25. 11. 2023. u 08:55 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u petak indeks kvalitete zraka u Mostaru pokazivao oznaku nezdravog, u subotu je indeks ipak manji te se sa 173 spustio na 60 što je pokazatelj umjerene kvalitete zraka, izvještavaju iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ.

Podsjetimo, prema stranici Aqicm indeks kvalitete zraka kod hidrometeorološke stanice na Bijelom brijegu u Mostaru u petak je iznosio 119 dok je u centru grada iznosio čak 173 što je bilo označeno kao nezdravo za sve.

"Oboljeli od bolesti organa za disanje i srca, zatim stari, trudnice i djeca trebali bi smanjiti produžena ili veća naprezanja tijekom boravka vani. Svi ostali trebali bi ograničiti produžena ili veća naprezanja tijekom boravka vani", upozorili su u petak.

Podsjetimo i kako je danima je bio aktivan požar na deponiji guma u Salakovcu sjeverno od Mostara, a institucije se nisu mogle dogovoriti tko i kako treba reagirati prema tom, kako se čini, nelegalnom objektu.

Vlasnik nije dozvolio gašenje nelegalne deponije, a nesnosan miris gorućih guma zagađivao je zrak.

Kopirati
Drag cursor here to close