Moguće je!

Kako zadržati svjež miris u kupaonici danima nakon čišćenja?

Kupaonica je po mnogima najprljaviji dio doma, te njezinom čišćenju trebamo posvetiti više pažnje.
Lifestyle / Flash | 25. 03. 2024. u 15:40 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

No, unatoč redovnom čišćenju, mnoge se kućanice suočavaju s neugodnim mirisom. Zbog toga smo provjerili kako zadržati svjež miris u kupaonici danima nakon čišćenja, te sve tajne trikove otkrivamo u nastavku.

Koristite tabletu za pranje rublja

Tableta za pranje rublja ima višestruke primjene a jedna od njih je osvježenje i održavanje kupaonice mirisnom. Sve što trebate učiniti je rastopiti tabletu u posudi s vodom te je presuti u posudu s WC četkom.

Svaki put kad budete koristili WC četku, mirisna voda iz posude će osvježiti školjku i kupaonicu. Kad primijetite da je nestalo ugodnog mirisa, ispraznite ostatak vode iz posude za WC četku, operite je te ponovite postupak. Tko je rekao da je za mirisnu kupaonicu potrebno mnogo truda? Mi sigurno ne!

Dodajte omiljeno eterično ulje u WC papir

Eterična ulja su sjajan način da osvježite svoj dom ugodnim mirisom. Osim njihove primjene u prostorijama u kojima boravite većinu vremena, možete ih iskoristiti i za osvježenje kupaonice. Pitate se kako?

Odaberite eterično ulje po svom ukusu, te nakapajte par kapi na unutrašnji dio rolne papira. Ako ne volite jake mirise, možete ovo učiniti sa samo par rolni WC papira.

No, ako želite da vam kupaonica miriše intenzivno, dodajte eterično ulje na svaku rolnu papira u kupaonici. Osim što će cijela prostorija mirisati po vašem omiljenom mirisu, svakim pokretom odmotavanja, on će se još više širiti.

Iako su ovi savjeti odlični za očuvanje svježine, održavanje kupaonice čistom je ipak na prvom mjestu. Budući da je ovo mjesto puno bakterija, pobrinite se da ga redovno čistite, mijenjate ručnike, prozračujete te održavate odvode.

Uz pravilno održavanje higijene, te trikove koje smo vam upravo otkrili, nema razloga da vam kupaonica ne miriše ugodno i lijepo!

 

Kopirati
Drag cursor here to close