Je li vam dosadno?

Kako očistiti ormar s odjećom u jednom danu?

Kad ga ispraznite, prebrišite unutrašnjost ormara, a po potrebi i pređite usisavačem po njoj. Prebrišite i vanjski dio ormara.
Lifestyle / Flash | 07. 04. 2020. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalno proljetno čišćenje obavezno uključuje i reorganizaciju ormara s odjećom. To nije nimalo lak zadatak i zato ga stalno odgađamo, ali vjerovali ili ne, moguće ga je očistiti za samo jedan dan uz pomoć ovih jednostavnih savjeta.

1. Odmah na početku ispraznite kompletan ormar.

Možda mislite da je lakše i brže čistiti dio po dio ili policu po policu, ali tako ćete zapravo gubiti na vremenu. Odmah sve stvari izvadite iz ormara i rasporedite ih na krevetu. Ako nemate dovoljno mjesta na njemu, iskoristite i pod. Rasprostrite po njemu čistu plahtu i slažite stvari. Ne morate skidati odjevne komade s vješalica – izvadite ih iz ormara skupa s vješalicama i položite na željeno mjesto.

2. Prilikom pražnjena ormara rasporedite komade.

Kad je to moguće, odmah prilikom pražnjenja sortirajte odjevne komade iste namjene. Traperice stavite na jedan kup, pulovere na drugi, obične majice na treći i tako dalje. Stvari na vješalicama ne morate dirati u ovoj fazi, sortirat ćete ih kasnije.

3. Očistite ormar.

Kad ga ispraznite, prebrišite unutrašnjost ormara, a po potrebi i pređite usisavačem po njoj. Prebrišite i vanjski dio ormara.

4. Pregledajte vješalice.

Sada razvrstajte i stvari na vješalicama. Često na njoj ima više od jednog komada pa se tako uz košulje nađu puloveri, hlače i ostala odjeća. Sve što možete odvojite i stavite na kup s istovjetnim komadima.

5. Odaberite favorite.

Sa svakog kupa odaberite tri ili četiri omiljena komada bez kojih jednostavno ne možete. Na primjer, tri najdraža pulovera, tri para najdražih traperica i tako dalje. Odaberite dio ormara u koji ćete slagati pojedine komade i odabrane favorite stavite u taj dio.

6. Procijenite koliko vam je ostalo mjesta.

Nakon što ste favorite vratili u ormar, procijenite imate li dovoljno mjesta za još komada. Ako unutrašnjost nije prenatrpana, opet pregledajte kupove, izdvojite još komada koji su vam bitni i spremite ih u ormar.

7. Razmislite o tome što vam uistinu treba.

Kada primijetite da se ormar polako puni, dobro pogledajte sve stvari koje su ostale na krevetu i(li) podu. Njih niste odabrali kao prve favorite, a izbjegli ste ih i u narednim razvrstavanjima. Za te komade očito niste vezani i bez njih možete. Spakirajte ih u kutije ili vreće te na neko vrijeme stavite na stranu. Ubrzo ćete vidjeti možete li stvarno bez njih ili vam nešto od toga ipak treba. Sve što je čisto i nosivo možete donirati i tako učiniti dobro djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close