Praviš li štetu vezi

Jesi li toksična osoba u vezi?

Lifestyle / Flash | 07. 06. 2017. u 19:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada se radi o nezdravim odnosima, prva stvar koju pomislimo jest da je za takvu vezu definitivno kriva druga osoba. Međutim, često smo upravo mi same toksične partnerice bez da smo toga svjesne jer smo navikle na svoje reakcije i postale su nam normalne, piše net.hr.

Toksično ponašanje daleko je od normalnog i ako radiš nešto od ovoga, sjedni i razmisli kako da promijeniš stvari dok nije prekasno.

Ne znaš za kompromise

Sve uvijek mora biti po tvome jer misliš da si stalno u pravu, a ako popustiš, imaš osjećaj gubljenja kontrole.

Nikad ne priznaješ krivicu

Čak i kad to govore sve činjenice i dokazi, rijetko kada priznaš da si u krivu i kažeš da ti je žao. Ovakvo ponašanje izvire iz mišljenja da ćeš postati slaba ako pokažeš ranjivost.

Ne znaš slušati

Uživaš u tonu svog glasa i jedva čekaš da partner prestane pričati kako bi ti mogla izbrbljati ono što ti je na pameti. I nije važno kako će partner reagirati na tvoje riječi, samo ti je važno da pričaš cijelo vrijeme.

Kraljica si manipulacija

Točno znaš kako dobiti ono što želiš, makar i ucjenjivala svog partnera uskraćivanjem seksa ili nekih drugih stvari. Važno je da sebe prikažeš kao žrtvu.

Često izgovoriš gadosti u afektu

“Znaš da to nisam mislila, bila sam ljuta” je rečenica koja ti stalno prelazi preko usana, nakon što si partnera izrešetala uvredama. Podcjenjivanje izvire iz svake tvoje riječi.

Moliš za oprost

Ovo se obično događa kad partneru više prekipi da mu ‘spuštaš’ i ne želi više trpjeti takvo ponašanje. Sa suzama ga moliš da ne prekinete, ali dobro znaš da ti nije žao jer je tvoj strah od samoće veći od svega.

Kopirati
Drag cursor here to close