FHMZ

Izdano upozorenje za područje sliva Neretve: Moguća bujična plavljenja

Upozorenje je to Federalnog hidrometeorološkog zavoda, a izmjereni vodostaj Neretve u Mostaru u 7:00 sati je bio 365 cm.
Lifestyle / Flash | 11. 02. 2024. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema meteorološkoj prognozi tijekom vikenda se na području sliva Neretve očekuju obilne padaline, lokalno jakog intenziteta, tako da postoji mogućnost pojave bujičnih poplava, stoji u izvještaju Operativnog centra civilne zaštite.

Upozorenje je to Federalnog hidrometeorološkog zavoda, a izmjereni vodostaj Neretve u Mostaru u 7:00 sati je bio 365 cm.

Podsjetimo, meteorolozi FHMZ-a objavili su ranije vremensku prognozu za nedjelju.

Narančasto upozorenje upaljeno je za regiju Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Foča, Prijedor, Trebinje i Višegrad.

"Na jugu zemlje se očekuju intenzivnije padaline, praćene pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjeren s jakim udarima južni. Prema kraju dana vjetar će postupno slabiti", naveli su iz FHMZ BiH.

Udari vjetra južnog smjera od 50 do 70 km/h. Na planinama i visoravnima do 90 km/h.

FHMZ je objavio i preporuke:

"Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i prometnih mreža su moguće. Poremećaj u osiguravanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uvjeti za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za ozljede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar".

Kopirati
Drag cursor here to close