Čuvajte se

Izdano crveno upozorenje za Mostar

Temperatura zraka na području Trebinja i Mostara tijekom dana će se kretati između 38 i 41 stupnjeva, objavljeno je na stranici Meteoalarma.
Lifestyle / Flash | 30. 07. 2021. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni meteoalarm danas je na snazi za područja Foče, Višegrada, Trebinja i Mostara zbog ekstremno visoke temperature zraka koja će dostići i do 41 stupnjeva Celzijevih.

Temperatura zraka na području Trebinja i Mostara tijekom dana će se kretati između 38 i 41 stupnjeva, objavljeno je na stranici Meteoalarma.

Uz rijeku Drinu, na širem području Foče i Višegrada, preko dana vrlo vruće uz temperaturu od 38 do 40. Manje vruće bit će na planinama, ali se i tamo očekuju oko 32 stupnja.

Za ostala područja Bosne i Hercegovine upaljeno je narančasto upozorenje.

U područjima uz rijeke Unu, Sanu, Savu, preko Posavine i Semberije do Banja Luke, dnevna temperatura će se, nakon tople noći, kretati od 35 do 38 stupnjeva, lokalno i više.

Na području Bihaća i Tuzle temperatura zraka bit će između 35 i 37, Sarajeva između 36 i 38, a na području Livna do 35 stupnjeva.

Crveni meteoalarm podrazumijeva veoma opasno vrijeme i naročito opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti vrlo opasne po sigurnost ljudi i životinja.

Narančasti meteoalarm ukazuje na opasno vrijeme jer su prognozirane neuobičajene vremenske prilike.

Kopirati
Drag cursor here to close