Praktično besplatno

Italija nudi kuće za 1 euro, Hrvatska još jeftinije

Naravno, plaćanje kupoprodajne cijene nije jedini uvjet za kupovinu, mora biti zadovoljeno nekoliko drugih kriterija.
Lifestyle / Flash | 13. 06. 2021. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradić Legrad na sjeveru Hrvatske, na granici s Mađarskom, već se dugo suočava sa smanjenjem broja stanovnika. Trenutno tu živi oko 2.250 stanovnika, što je dvostruko manje nego što ih je bilo prije 70 godina.

Sada je lokalni gradonačelnik Ivan Sabolić odlučio pokušati preokrenuti taj trend ili ga barem zaustaviti mjerom po uzoru na Italiju, gdje se posljednjih godina na nekoliko mjesta nude kuće ili parcele za smiješno male iznose.

Sabolić je sada stavio sličnu ponudu na sto, zainteresiranim kupcima ponudio je nekoliko praznih kuća i napuštenih gradilišta za jednu hrvatsku kunu, a grad je spreman osigurati kupcima i do 25 hiljada kuna za obnovu, javlja Reuters.

Naravno, plaćanje kupoprodajne cijene nije jedini uvjet za kupovinu, mora biti zadovoljeno nekoliko drugih kriterija: kupci moraju biti mlađi od 40 godina i solventni, a također se moraju obvezati ostati u Legradu najmanje 15 godina.

Za početak je u ponudu uključeno 19 nekretnina, od kojih je 17 već prodano, navodi Reuters, a stranci su navodno zainteresirani i za njihovu kupovinu.

''Nakon izvještavanja o našoj kampanji u medijima, dobili smo upite i iz prilično udaljenih zemalja, poput Rusije, Ukrajine, Turske, Argentine i Kolumbije'', rekao je Sabolić za Reuters, dodajući da su se za početak uglavnom fokusirali na ljude iz okolice, te su svi koji su do sada došli zapravo s tog područja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close