Revolucionarni proizvod

IQOS - Simbol kvalitete i posvećenosti

Danas kada imamo proizvod kao što je IQOS, sa zadovoljstvom možemo reći da smo u mogućnosti da, nakon 15 godina ulaganja u znanost, svim onim pušačima koji ne mogu ili ne žele prestati pušiti, ponudimo manje štetnu alternativu.
Lifestyle / Flash | 21. 02. 2020. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine u Mostaru održan je drugi po redu Whisky fair. Među velikim brojem najfinijih viskija i džinova, pozornost je privukla i IQOS zona koja se tu našla prvi put. IQOS je revolucionarni proizvod kompanije Philip Morris, koji je od prošle godine dostupan i u Bosni i Hercegovini. Njegovim koršitenjem zagrijavaju se patrone koje sadrže pravi duhan, a upravo tim procesom zagrijavanja značajno se smanjuje razina štetnih materija u poređenju sa cigaretama, jer su te štetne materije rezultat prvenstveno gorenja duhana. Duhanski dim, pepeo, kao i pasivno pušenje korištenjem IQOS-a su eliminirani također, a zadržava se sličan okus i ritual koji je tako važan svim pušačima.

Nedim Muratović, RRP Retention manager u kompaniji Philip Morris BiH, za Bljesak.info govorio je o promjeni koju je IQOS označio ne samo u BiH već i globalno, kao i kada će ovaj inovativni proizvod biti dostupan Mostarcima.

Otkud IQOS na Sajmu viskija?

Viskiji su oduvek bili simbol kvaliteta i hedonizma. Njihovoj proizvodnji pristupa se studiozno, a najfiniji viskiji proizvod su dugogodišnjeg posvećenog rada i čuvene 'kap po kap' tehnologije. Kvalitet zahtijeva vrijeme i studioznost, i upravo takav je i naš IQOS uređaj, pa je analogija jasna. Da bismo dobili IQOS ovakav kakav je danas bilo je potrebno puno strpljenja, ali i angažman vrhunskih znanstvenika. Sve to kao rezultat dalo je proizvod koji će zadovoljiti hedonističke potrebe svakog pušača, ali mu u isto vrijeme ponuditi i manje štetnu alternativu, bolju za njegovo zdravlje i okolinu.

Foto: PR / IQOS gold

Na koji način je IQOS promjenio način poslovanja Philip Morrisa?

Philip Morris je više od stoljeća najveća duhanska kompanija na svijetu, a sad smo odlučili da budemo i nešto više – da zamislimo i oživimo budućnost bez duhanskog dima. Danas kada imamo proizvod kao što je IQOS, sa zadovoljstvom možemo reći da smo u mogućnosti da, nakon 15 godina ulaganja u znanost, svim onim pušačima koji ne mogu ili ne žele prestati pušiti, ponudimo manje štetnu alternativu. Ovaj uređaj baziran je na tehnologiji zagrijavanja duhana za razliku od cigareta gdje duhan sagorijeva. Iako IQOS nije bez rizika i namijenjen je samo punoljetnim pušačima, baš zbog toga što nema sagorijevanja, niti duhanskog dima razina štetnih i potencijalno štetnih materija manji je u prosjeku za 95%.
Zaokret koji smo mi pokrenuli u svojoj industriji zasniva se na konceptu manje štetnih alternativa, a nadamo se da ćemo inspirirati odrasle pušače da nas prate u tome kako bi naša vizija što prije postala realnost za što veći broj njih.

Voljeli biste da svi pušači u bliskoj budućnosti pređu na manje štetne zamjene za cigarete. O koliko bliskoj budućnosti govorimo?

To ne možemo točno predvidjeti, ali siguran sam da će se dogoditi mnogo brže nego što pretpostavljamo. Svakodnevno svjedočimo brojnim transformacijama u svijetu i na makro i na mikro razini, tako da mislim da prelazak pušača na alternativu koja je za njih bolja uopće ne zvuči tako futuristički. Iako djeluje paradoksalno da upravo mi kao svjetski lider u duhanskoj industriji tu transformaciju podstičemo, ovaj proces i promjenu smo pokrenuli baš zato što smo sigurni u to što radimo i zato što iza nas stoji znanost.

Ipak, kao i svaki društveni proces, tako je i ovaj naš otvoren za diskusiju i dijalog od kojeg mi ne bježimo, već naprotiv želimo da ga pokrenemo i ohrabrimo - imamo proizvod za koji brojna nezavisna znanstvena istraživanja potvrđuju da je manje štetan od nastavka pušenja i na to ćemo uvijek ukazivati širokoj javnosti.

Na ovom Whisky fair-u Mostarci su imali ekskluzivnu priliku da testiraju IQOS, a kada će on biti dostupan u Mostaru?

U godini koja je pred nama želimo da naša vizija budućnosti bez duhanskog dima stigne do što više gradova u Bosni i Hercegovini. Mostar je regionalni centar, i upravo zbog toga smo željeli da na ovom Whisky fair-u, Mostarcima predstavimo naš proizvod, zainteresiramo ih i ukažemo im da manje štetno rješenje postoji. Nadam se da je to dovoljno jak motiv da mnogi Mostarci koji ne žele ili ne mogu prestati pušiti, prihvate IQOS kao bolju - manje štetnu alternativu od nastavka pušenja.

Kopirati
Drag cursor here to close