Hajmo u planine

HPD Prenj 1933. organizira planinarsku školu

Cilj škole je i upoznavanje sa planinama koje nas okružuju, kao i podizanje svijesti o prirodi.
Lifestyle / Flash | 29. 03. 2022. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933. Mostar u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar već 15. godinu zaredom organizira planinarsku školu.

Kroz pohađanje planinarske škole polaznici stječu znanja o kretanju i boravku u planini, opasnostima u planini, drugim granama planinarstva, te se upoznaju sa tehničkom opremom i prvom pomoći. Cilj škole je i upoznavanje sa planinama koje nas okružuju, kao i podizanje svijesti o prirodi.

Planinarska škola je osnovni oblik planinarskog školovanja i kao takva preduvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, sportsko-penjačke, speleološke, vodičke i sl.).

Planinarska škola podijeljena je u dvije cjeline:

Teorijski dio: Predavanja koja se održavaju četvrtkom u prostorijama HGSS-a (zgrada Mostarka).

Praktični dio: Izleti i vježbe koje se izvode tijekom vikenda na planinama u okolici Mostara: Prenj, Čvrsnica, Čabulja, Velež. Osim izleta na planine u okolini u programu škole je i posjeta špilji Vjetrenici, te vikend sportskog penjanja.

Nakon završenog teoretskog i praktičnog dijela škole slijedi matura škole koja se sastoji od noćenja u planini i pismenog ispita iz tema koje su obrađivane u teorijskom dijelu škole. Planirano trajanje Planinarske škole je 6 (šest) vikenda.

Kroz period održavanja škole može doći do odgađanja ili prolongiranja pojedinih izleta uslijed nepovoljne vremenske prognoze, kao i uslijed novih preporuka od nadležnih institucija.

Cijena škole iznosi 65 KM. U cijenu je uključena organizacija škole, vođenje na izletima, ulaznica za posjet spilji Vjetrenici, oprema i vođenje na sportsko penjanje.

U cijenu škole je uključena i članska iskaznica planinarskog društva koja vrijedi u tekućoj godini.

''Osim prednosti u izletima koje organiziramo, sa članskom iskaznicom se ostvaruju popusti na planinarske artikle u sportskim radnjama: Juventa 15%, AquaBalkan 10-20%, Intersport 20%, Alpina 15%, Kapriol 10%'', poručili su iz HPD Prenj.

Prvo predavanje i početak škole je 21.4.2022. godine.

Za pristup je dovoljno popuniti PRIJAVU.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti na e-mail: [email protected] ili na mob. 063 934 131 (Ivan), 063 822 055 (Zvonimir).

Kopirati
Drag cursor here to close