PriSCila Barbosa - Ona nije u Latinskoj Americi

Nemojte propustiti priliku! Glasajte za mostarski mural na globalnoj Street Art Cities Platformi

Lifestyle / Flash | 25. 01. 2024. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mural oslikan na SAFMo 2023. godine, djelo umjetnice Pri Barbosa iz Brazila, ponosno je uvršten među najbolje murale u kategoriji "Social Impact" na globalnoj Street Art Cities platformi. Ovaj prepoznatljiv i emotivan rad ne samo da krasno ukrašava grad, već ima i snažan društveni utjecaj.

U tijeku je glasanje za najbolje murale, a ako vam se svidio mural, možete podržati umjetnicu glasajući na sljedećem linku.

Podsjetimo, Street Arts Festival Mostar, osnovan je 2012. godine sa željom da se oplemene ulice, približi umjetnost svima i stvara nova subkultura koja direktno utječe na vizuelni i kulturni  identitet grada.

Inicijativno djelujući godinama kroz suradnje s različitim gradskim udrugama, SAFMo se motiviran i uz podršku Zaklade Kvinna do Kvinna 2021. godine registrirao kao Udruga Rezon. Postala je službena platforma Street Arts Festivala Mostar, koja rekreira društvenu dinamiku kroz umjetnost, kulturu, obrazovanje, različitost i inkluziju.

Sa novim imenom i logom, SAFMo je prešao na profesionalniji rad na festivalskoj produkciji i razvio mnogo kulturno-edukativnih koncepata za sve generacije. Od 2021. godine, festival stvara produkcije s više nevjerojatnih umjetnika, afirmiranih i prepoznatih na svjetskoj urbanoj umjetničkoj sceni. SAFMo se kontinuirano razvija, pridonoseći lokalnoj i globalnoj umjetničkoj zajednici.

Kopirati
Drag cursor here to close