Olakšavanje života

Genijalni trikovi za čišćenje prašine

Ako se vaša tehnika uglavnom sastoji od brisanja vlažnom krpom, možda je vrijeme da u svoj stil čišćenja uvedete trikove koji će vam itekako olakšati.
Lifestyle / Flash | 23. 03. 2024. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čišćenje kuće većini je mrzak, ali neophodan posao. Usisavanje, pranje podova i brisanje prašine samo su neki od zadataka koje moramo obaviti. Međutim, uz trikove koje smo otkrili za vas možda ćete uskoro prepoloviti vrijeme koje trošite na brisanje prašine u kućanstvu.

Ako se vaša tehnika uglavnom sastoji od brisanja vlažnom krpom, možda je vrijeme da u svoj stil čišćenja uvedete trikove koji će vam itekako olakšati. Wendy Mallins, stručnjakinja za čišćenje i urednica web stranice Daisies & Pie za dom i stil života, otkrila je insajderske trikove koje njezin tim koristi kako bi posao bi kvalitetno obavljen, piše Živim.hr.

Sobne biljke

Sigurno s vremena na vrijeme brišete prašinu i sa svojih sobnih biljaka, a ako ste se pitali postoji li jednostavnije rješenje, mi imamo odgovor. Postoji.

''Sobne biljke su uvijek pune prašina, a tako se lako čiste sušilom za kosu. Samo stavite sušilo za kosu na hladne postavke i lagano otpuhnite prašinu s lišća. Trebat će vam samo nekoliko minuta i biljke će izgledati dobro'', objasnila je Wendy.

Isti trik možete koristiti i za čišćenje police s knjigama jer nećete morati isprazniti cijelu policu kako biste ih očistili. Samo otpuhnite prašinu pomoću hladnih postavki na sušilu za kosu, a zatim usisajte prašinu s poda kad završite, dodaje Wendy.

Iza radijatora

Sve što trebate za čišćenje dosadne prašine iza radijatora je savitljivo ravnalo i tkaninu koja skuplja boju.

''Tkaninu omotajte oko ravnala i pričvrstite ukosnicom. Zatim ravnalo gurnite niz stražnju stranu radijatora kako biste očistili prašinu'', kaže Mallins.

Žaluzine

Wendy savjetuje redovito čišćenje ovih magneta za prašinu kako bi se izbjeglo nakupljanje.

''Najbolji način da ih održavate čistima u najkraćem vremenu je da ih često čistite. Nabavite veliku čarapu, mekane su najbolje, stavite ju na ruku i koristite za brzo prebrisavanje po svakoj ljestvicu, čisteći prašinu dok prelazite preko nje''. ističe Wendy.

Tipkovnica i elektronika

Recite zbogom prašini, mrvicama i ostalim nečistoćama koje su se skupile u kutcima vaše elektronike. Očistite ih brzo i jednostavno pomoću limenke komprimiranog zraka.

''Ovo je sjajna stvar, nekoliko brzih naleta komprimiranog zraka očistit će tipkovnicu super brzo'', navodi Wendy.

Mali ukrasi

Možete izbjeći rizik od razbijanja obiteljskog nasljeđa i drugih malih ukrasa koristeći mekanu, čistu četkicu za šminku za brisanje prašine.

''Oni djeluju poput mini praška i mogu ući u bilo koje područje u kojem se skuplja prašina. To je najbrži način za pravilno i nježno čišćenje malih ukrasa kako se ne bi oštetili'', objašnjava Mallins.

Sjenila na lampama

Nemojte ni pomisliti da ćete za ovaj posao uzeti usisivač.

''Korištenje valjka za čišćenje odjeće zaista možete lijepo održavati lampe. Samo zarolajte gore-dolje i skupite svu prašinu. To je brzo i super jednostavno za napravit'', kaže Wendy.

Otvor za sušilicu rublja

Najbolji alat za ovaj zadatak može se pronaći na najnevjerojatnijem mjestu: dječji kompleti za slikanje.

''Male četkice od spužve sjajne su za brzo prebrisavanje malih ventilacijskih letvica i njihovo održavanje, što je izuzetno važno za sušilicu rublja'', ističe Wendy.

Zidovi i krovni vijenci

Čak se i zidovi s vremenom zapraše, ali se mogu brzo i jednostavno očistiti pomoću krpe od mikrovlakana pričvršćene na četku za čišćenje.

''Samo omotajte krpu oko čekinja, pričvrstite je elastičnim trakama, a zatim nježno pomičite četku gore-dolje po stijenkama kako biste uklonili svu prašinu s visina. Ovo možete koristiti i za čišćenje prašine na krovnim vijencima i stropovima'', navodi Wendy.

Vinske čaše

Komad papira je sve što vam je potrebno da biste si uštedjeli vrijeme i ispolirali posuđe.

''Najbolje spremite stakleno posuđe sa sličnim čašama, a zatim na njih stavite list papira. Time se najbolje sprječava nakupljanje prašine u čašama ili u ukrasnom posuđu'', zaključila je Wendy.

Kopirati
Drag cursor here to close