Svjetski poznata imena

Exit pokreće festival u BiH

Posljednji Get EXITed i sjajan nastup Hot Since 82 bili su jedan od najznačajnijih stranih gostovanja elektronske glazbe u Sarajevu proteklih godina.
Lifestyle / Flash | 30. 09. 2022. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski Dom mladih otvorit će vrata velikim imena svjetske i regionalne elektronske scene na GetExited događaju koji će se održati u subotu, 5. studenog 2022. Posljednji Get EXITed i sjajan nastup Hot Since 82 bili su jedan od najznačajnijih stranih gostovanja elektronske glazbe u Sarajevu proteklih godina, a organizatori, EXIT i Garden of Dreams, najavljuju novu noć za pamćenje.

Velika Exitova promo žurka koje će se održati 5. studenog predstavlja uvod u realizaciju novog glazbenog festivala u Sarajevu, koji će EXIT organizirati u saradnji s Garden Of Dreams.

''Exit dolazi u Sarajevo! 5. studenog u Domu mladih održat će se događaj Get Exited na kojem će nastupiti svjetske i regionalne glazbene zvijezde. Ovaj događaj će biti uvertira za novi glazbeni festival koji će Exit organizirati u Sarajevu u suradnji sa Garden of Dreams Festivalom. Sretni smo što će grad Sarajevo dobiti novi svjetski glazbeni festival i što ćemo ubrzo u Sarajevu gledati svjetske glazbene zvijezde'', naglasio je Edin Forto, premijer Vlade Kantona Sarajevo.

''Radujemo se što ćemo, nakon što smo lansirali festival F84 2018. Godine kao omaž jednom od najvećih dometa bivše zajedničke države, ponovo donijeti festivalski plamen ljubavi u Sarajevo. Kao uvod u ovaj značajan projekt donosimo sjajnu Get EXITed žurku u Dom mladih!'', izjavio je osnivač i prvi čovjek Exita, Dušan Kovačević.

EXIT u suradnji s Garden of Dreams ovime želi doprinijeti brendiranju i promociji grada Sarajeva. EXIT je najbrže rastuća festivalska organizacija i dvostruki osvajač titule Najbolji veliki europski festival. Garden of Dreams je nosilac nagrade Veleposlanik za najbolji regionalni festival elektronske glazbe iz 2019.

Kroz ovu suradnju osim doprinosa razvoju turizma, dat će se i poticaj razvoju neovisne kulture Sarajeva, a doprinijet će se i edukaciji lokalnog stanovništva koje će biti uključeno u realizaciju ovih događaja. Strategija je da EXIT i Garden of Dreams kroz kvalitetnu saradnju i realizaciju zajedničkih projekata doprinesu organskom rastu festivalske industrije u Sarajevu, koristeći globalna znanja i iskustava EXIT festivala i lokalna znanja i iskustava Garden of Dreams festivala. Saradnja na realizaciji ovih događaja potaći će suradnju i u ostalim sferama kreativnih industrija i turizma, gdje će se s jedne strane privlačiti turisti, ali i zadržavati mladi ljudi na događajima u Bosni i Hercegovini.

Manifestacije poput ovih, sa međunarodnim predznakom, predstavljaju jedan od najboljih vidova brendiranja i promocije destinacija. Pored direktnog priliva novca od turizma, uz međunarodnu promociju destinacije na kojoj se održavaju, a pored klasičnih medija, promotivni efekt koji se dobija preko društvenih mreža od strane publike i sudionika je neprocjenjiv i time se stiže direktno do željenih tržišta i turista.

Podrška države i lokalnih vlasti u postizanju svjetskog vrha kvaliteta programa i organizacije ovakvih događaja od izuzetnog je značaja, a to je prepoznala i Vlada Kantona Sarajevo koja je na čelu sa Premijerom Edinom Fortom podržala događaj koji će se desiti 5. studenog u Domu mladih i najavila podršku novom glazbenom festivalu, kao i svim budućim projektima iz kreativne industrije.

Ovo su sjajne vijesti za Sarajevo i za BiH, a više sjajnih vijesti stiže uskoro kada će biti poznata lista izvođača koji će nastupiti 5. studenog u Domu mladih te biti puštene ulaznice u prodaju.

Kopirati
Drag cursor here to close