Dies Natalis 2018.

Europska asocijacija karnevalskih gradova rođendan slavi u Čapljini

Lars Algell, glavni tajnic FECC-a iz Švedske pozitivno je iznenađen svim ljepotama koje posjeduje općine Čapljina.
Lifestyle / Flash | 04. 05. 2018. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U hotelu Mogorjelo u Čapljini održana je konferencija za medije povodom rođendana Europske asocijacije karnevalskih gradova, koji bi se trebao održati koncem rujna u Čapljini.

Na sastanku Međunarodnog odbora FECC-a prihvaćen je prijedlog kandidature Udruge turistička organizacija ''Čapljinka'', koja je aplicirala za domaćina organizacije ''FECC DIES NATALISA 2018.''.

Predsjednik turističke organizacije ''Čapljinka'', Ivan Raguž ističe kako su razgovori za ovu manifestaciju počeli prije dvije godine.

''Već prije dvije godine počeli smo razgovore za ovu manifestaciju, a evo 2018. godine dobili smo domaćinstvo organizacije Dies Natalis 2018., odnosno rođendana asocijacije karnevalskih gradova. Ovaj događaj bit će upriličen krajem mjeseca rujna, a navedeni članovi ovdje su došli kako bi provjerili jesmo li spremni organizirati ovaj događaj. Naš primarni cilj jeste da kroz asocijaciju karnevalskih gradova promoviramo prvenstveno našu općinu, županiju pa u suštini cijelu državu'', kazao je Ivan Raguž, predsjednik turističke organizacije ''Čapljinka''.

''U posjet Čapljini, s ciljem što kvalitetnije pripreme za organizaciju navedenog događaja, stigli su Lars Algell, glavni tajnik FECC-a iz Švedske, Josip Silov prvi potpredsjednik FECC-a te Branka Renko Silov iz Rijeke.

Lars Algell, glavni tajnic FECC-a iz Švedske pozitivno je iznenađen svim ljepotama koje posjeduje općine Čapljina.

''U Međunarodnom odboru odlučili smo da Čapljina ove godine bude domaćin godišnjice osnivanja FECC-a Europske asocijacije karnevalskih gradova. Moram kazati kako smo veoma ponosni što smo u Čapljini i za rođendan ću pozvati mnoge dužnosnike iz Europske asocijacije karvenalskih gradova, da dođu i upoznaju ljepote koje ova općina posjeduje. Donijeli smo izvrsnu odluku da rođendan bude upravo ovdje u Čapljini'', kazao je Lars Algell, glavni tajnik FECC-a iz Švedske.

Okvirni plan koji je predstavljen Europskoj federaciji karnevalskih gradova je predstavljanje turističkih potencijala u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Neke od lokacija su: Radimlja kod Stoca, Počitelj, Park prirode Hutovo blato, Međugorje te Stari most u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close