21. svibnja

Drugi Stolački Cener s još boljom ponudom

Činjenici da uveliko traju pripreme za ovaj spektakl u Stocu, svjedoči i podatak da se već prijavilo blizu 150 sudionika, iako je do same utrke preostalo čak cijelih mjesec i po dana.
Lifestyle / Flash | 11. 04. 2022. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stolac će u subotu 21. svibnja biti domaćin druge po redu utrke ulicama ovog čarobnog grada na obalama smaragdno-zelene ljepotice rijeke Bregave. Za razliku od prvog Stolačkog Cenera ovog puta organizatori pripremaju još sadržajniji program; tako će osim gala utrke na 10 kilometara, u program biti uvrštena i utrka na 5 kilometara te utrka za djecu.

Činjenici da uveliko traju pripreme za ovaj spektakl u Stocu, svjedoči i podatak da se već prijavilo blizu 150 sudionika, iako je do same utrke preostalo čak cijelih mjesec i po dana.

Ponovno će se tu naći vodeća imena bh. trkačke zajednice; a sigurno jedno od neprepoznatljivijih imena svakako je i Mirzet Valter Halilović: ultramaratonac koji će u Stolac stići direktno s jednog od najpoznatijih svjetskih ultramaratona u Bostonu.

Foto:PR / Drugi Stolački Cener s još boljom ponudom

Bit će prilike i vremena o imenima govoriti u narednih mjesec i po dana, no ono što je bitno istaknuti ovaj put jeste činjenica da se trči kroz, po mnogima; najljepši grad u Bosni i Hercegovini. Poznata američka vladina agencija USAID Stolac je, naime, proglasila najljepšim gradom u BiH.

Sudjelujući na stolačkoj utrci sudionici imaju višestruku korist i iskustvo pohoda gradu-muzeju pod otvorenim nebom. Posebna dimenzija cijele priče je što je to i jako bitno za zdravlje i fizičku relaksaciju. Ono što daje poseban pečat Stolačkom Ceneru jeste da je doslovce svaki pređeni korak trke spoznaja o novom trenutku otkrića samo dijela bogatstva kulturno-povijesnog naslijeđa i novog spomenika kulture kojih je ovaj divni gradić prepun kao pečurki poslije kiše.

''Onaj tko samo jednom posjeti Stolac sigurno će mu se vratiti ponovno, a tome svjedoči i već navedena činjenica da mjesec i po pred utrku imamo oko 150 prijavljenih sudionika, čiji se broj eksponencijalno širi u trenutku objave ovog teksta. Organizatori se nadaju, a poduzeli su i ozbiljne korake da tako i bude - da će ove godine Stolački Cener nadmašiti prošlogodišnji koji je ujedno bio i premijerni. Uz onaj sportsko-zdravstveni i natjecateljski karakter, neizostavan je i turistički set ponude koji pruža ova manifestacija. Tu je i nadaleko poznata gastronomska ponuda Stoca i njegove bliže okolice i ugođaj je potpun. Ljudi okupljeni oko organizacije marljivo rade i pripremaju drugi po redu Stolački Cener i nedvosmisleno poručuju da su spremni ugostiti sve ljubitelje ovog popularnog sporta iz BiH i regije u svom gradu'', poručili su organizatori

Foto:PR / Drugi Stolački Cener s još boljom ponudom

Stolac je takav grad u kojeg se zaljubiš na prvi pogled, i; kada ta ljubav započne - teško se prekida: jer ona ruka na čuvenom stećku nekropole Radimlja ne kaže samo da staneš i zamisliš se nad svojim rukama - ona te rašireno čeka da joj svaki put iznova dođeš u zagrljaj.

Start i cilj svih trka: Mehmedalija Mak Dizdar

Vrijeme početka: 21.05.2022 u 9:00

Kotizacije:

10k - 30KM

5k - 20KM

Kotizacija obuhvata:

- učesničku majicu,

- medalju,

- elektronsko mjerenje vremena,

- okrepne stanice,

- proizvode sponzora.

Vremenski limiti:

10k - 90 min

5k - 60 min

Grupni popust

Kriteriji:

1. Minimalno 5 prijava za tim

2. Popust ide za obje utrke (10k i 5k) sa istim timskim imenom

3. Evidentirati sve na link GB3 i spisak imena poslati na naš mail [email protected]

Nagradni fond u obe kategorije na 10k:

  1. mjesto - 500KM
  2. mjesto - 300KM
  3. mjesto - 200KM

Nagradni fond u obe kategorije na 5k:

  1. mjesto - 300KM
  2. mjesto - 200KM
  3. mjesto - 100KM

U pripremi su i specijalne nagrade, kao i neizostavne nagrade za najbolje Stočanke i Stočane.

Kopirati
Drag cursor here to close