Mostar

VIDEO | "Nadam se da mi neće zatrebati" - Ivan podučava žene kako se obraniti

Milanov nas je ugostio u subotu u novotvorenoj dvorani Krav Maga GYM u Mostaru, na prvom ovogodišnjem tečaju samoobrane, ali ne i posljednjem.
Lifestyle / Flash | 15. 01. 2024. u 11:30 J.P. | Bljesak.info
Krav Maga Hercegovina: Spremne žene, sigurne žene

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Svaka žena se mora znati obraniti, tko će te obraniti ako nećeš sam sebe", kazao je za Bljesak.info instruktor Ivan Milanov iz Krav Maga Hercegovina.

Milanov nas je ugostio u subotu u novotvorenoj dvorani Krav Maga GYM u Mostaru, na prvom ovogodišnjem tečaju samoobrane za žene, ali ne i posljednjem.

Kako nam je kazao, cilj tečaja je naučiti samoobranu, upoznati snagu koju žena nosi u sebi te pokazati da je svaka žena spremna odgovoriti na neugodne situacije, potencijalne napade i svakodnevne izazove.

Svjedoci smo značajnog porasta nasilja nad ženama, a polaznice tečaja odlučile su naučiti odgovoriti.

"Nadam se da mi neće zatrebati, ali bit ću spremna ako mi bude trebalo", kazala je za Bljesak.info Zorana, polaznica tečaja.

Podsjetimo, Krav Maga postoji od 1948. godine nakon II. svjetskog rata, a ispočetka je korištena za obuku izraelske vojske.

Ovu metodu je razvio Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyal Yanilov.

Krav Maga se 70-ih godina 'pušta' u civilnu upotrebu i otvara se prema svijetu, te ulazi u slijed policije i zaštite VIP osoba, a danas je koriste FBI, CIA i druge vojne i policijske formacije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close