Suvenir

Dajte mi dva Kalaša! Za ovdje ili za ponijeti?

Lifestyle / Flash | 20. 08. 2016. u 13:53 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putu prema avionu željeli biste na brzinu kupiti i replika strojnice? U Moskvi s tim više nema problema: Proizvođači čuvenog ruskog pješadijskog oružja kalašnjikov otvorio je svoj prvi dućan sa suvenirima u zračnoj luci Šermetjevo.

"Kalašnjikov je jedan od najpopularnijih brendova na koje većina ljudi ima umu kada razmišljaju o Rusiji", kazao je tim povodom direktor marketinga Vladimir Dmitriyev. Na ovaj način svatko može ponijeti jedan kalašnjikov suvenir iz Rusije.

Na 58 četvornih metara prostora, proizvođač legendarne jurišne puške AK-47, koja se upotrebljava u čitavome svijetu, želi izgraditi jedan moderan imidž.

Namjerno jednostavno uređena, elegantno osvijetljena i ugodna za posjetitelje, ova trgovina podsjeća na dizajn trgovina popularnih zapadnjačkih prodavaonica računala i elektronike.

Pored replika pušaka koje djeluju kao da su originalne, ali su u biti bezopasne, putniku se nudi i moderno dizajnirana maskirna odjeća i suveniri kao što su satovi i torbice.

Zračna luka Šermetjevo je pored ove neobične trgovine ujedno otvorila i internet trgovinu, kako bi pomoću brenda Kalašnjikov pokušali napraviti što bolji posao, odnosno doći do što šire publike.

Tvrtka koja je u većinskom vlasništvu države, nedavno je slične radnje otvorila širom Rusije.

Kopirati
Drag cursor here to close